Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye hareketi öncesinde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, kira fiyatlarındaki fahiş artışları ve öğrenci yurtlarıyla ilgili sorunları eleştiren muhalefete tepki gösterdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı şimdi 650 lira. Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız.

(Yurt sorunu) Bay Kemal öyle bir yalan atıyor ki; bir yıl içinde bu sorunu çözecekmiş. Zaten öyle abartılacak bir şey yok ki. Ne abartıyorsun?

Basın toplantısında kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının çevirilerini gösteren Erdoğan, Fransızca çeviriyi gösterip "Görüldüğü gibi bu da İngilizcesi" dedi.