Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Zonguldak'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 6 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği, denize hakim noktada inşa edilen Uzun Mehmet Camii'nin açılışına katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış programındaki konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Camimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeri ve mimarisiyle şehirimize yakışır bu güzel camiyi inşa eden Hasan Gürsoy Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Caminin inşaasında emeği geçen mimarından işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması önemli ve anlamlıdır. Çamlıca'da inşa ettiğimiz camimiz nesiller boyunca milletimizi gururlandıracaktır. Geçtğimiz hafta Taksim'de açılışını yaptığımız camimica de medeniyetimizin mührü olarak hizmet verecektir. Bugün de Uzun Mehmet Camii'ni de aynı duygularla açıyoruz.

Kapalı alanında 6 bin, açık alanında 7 bin 500 kişilik bir kapasiye mevcuttur camimiz. Her bir santimi özenle işlenmiş özel bir eser olan Uzun Mehmet Camii şehre ve yakışır bir şekilde tasarlandı. Biz bir yere isim veriyorsak onun bir anlamı vardır.

Kömürün önemli bir role sahip olduğunu en iyi bu şehirdeki insanlar bilir. Bir kez daha asırlardır vatanları için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.