Atama Bekleyen Engelli Öğretmenler Platformu’nun Ulus’ta yapılan basın açıklamasına HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da katıldı. Platformun eylemine Gören Kalpler Eğitim Derneği, Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası, İYİ Parti Ankara Engelliler Komisyonu Başkanlığı da destek verdi.

Platform adına açıklamayı Ümit Baday yaptı. Baday şunları söyledi:

“BUGÜN 2.511 ENGELLİ ÖĞRETMEN İŞSİZDİR”

“Kamuda yüzde 3 oranında engelli çalıştırılmasının zorunlu olduğu kanun ile sabit iken, Devlet kendi koyduğu bu kuralı uygulamayarak hukuksuz bir uygulamaya göz yummakta ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda engelli kontenjanının doldurulmasına yönelik yeterli atama yapmamaktadır. Bu nedenledir ki bugün 2 bin 511 engelli öğretmen işsizdir, ailesinin eline bakmaktadır ve sosyal yardımlara muhtaç durumdadır. Atama bekleyen 2 bin 511 engelli öğretmen adayı olarak bizler, eğitimdeki fırsat eşitsizliğine, fiziki ve sosyal şartların zorluğuna rağmen eğitimimizi tamamladık. Kendi ayaklarımız üzerinde durmak, aile kurmak, mesleğimizi icra etmek, Türkiye’mize faydalı ve üretken bireyler olmak istiyoruz.

“BAKANLIĞIN HAZİRAN AYI İÇİNDE EKPSS İLE ÖĞRETMEN ALIMI YAPMASINI TALEP EDİYORUZ”

Çalışma hakkı, bir insan hakkıdır. Bizler bugün, devletimizin, Anayasa ile teminat altına almış olduğu çalışma hakkımızı talep etmek için buradayız. Biz de herkes gibi topluma tam, eşit ve etkin katılmak istiyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kim demiş engelli öğretmen olamaz diye, olur olur bal gibi olur, hem de çok iyi öğretmen olur’ dediğini hepimiz biliyoruz. Atama bekleyen 2511 engelli öğretmen adayları olarak; Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’e ve tüm milletvekillerimize sesleniyoruz: Milli Eğitim Bakanlığı’nın Haziran ayı içinde EKPSS ile öğretmen alımı yapmasını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın %3’lük engelli kontenjanının doldurmasını, KPSS puanı ile öğretmen alımlarında eş zamanlı olarak EKPSS puanı ile de engelli öğretmen alımının yapılmasını ve bir an önce atama tercih kılavuzunu yayınlamasını talep ediyoruz.”

Eylemde; “Erciyes’te kar kalmadı, bizim sabrımız kalmadı”, “Engelli öğretmenler atama bekliyor”, “Engelli de bal gibi öğretmen olur” yazılı pankartlar açıldı.