Batur'u geride bırakan kanal ise, 14.2 milyon aboneye sahip bir çocuk kanalı oldu.

Son birkaç yılda YouTube'dan beyaz perdeye kadar birçok alanda popüler olan sosyal medya fenomeni Enes Batur, YouTube Türkiye'deki en yüksek aboneye sahip olan "bireysel kanal" unvanını kaptırdı. Enes Batur'u geride bırakan kanalsa 14,2 milyon aboneye sahip bir çocuk kanalı oldu.

UNVANI ÇOCUK KANALINA KAPTIRDI

Ürettiği eğlence temalı videolarla Türkiye'nin en popüler YouTuber'larından biri olmayı başaran Enes Batur, son birkaç yıldır YouTube Türkiye'nin en çok abone sayısına sahip olan 'bireysel' kanalının başındaki isimdi. Toplamda 12,7 milyon abone sayısıyla Cem Yılmaz, Oha Diyorum, Kanal D, Orkun Işıtmak gibi birçok kanalın üstünde yer alan Batur, bu unvanını Oyuncak Avı isimli bir çocuk kanalına kaptırdı.

Webtekno'nun haberine göre 2014 yılından beri YouTube'da var olan Oyuncak Avı isimli kanal, şu anda 14,2 milyon abone sayısıyla netd müzik'in ardından YouTube Türkiye'nin en çok aboneye sahip olan 2. kanalı konumunda yer alıyor.

ENES BATUR KİMDİR?

Enes Batur Sungurtekin, 9 Nisan 1998 tarihinde Antalya'da dünyaya gelmiştir. Babası polis emeklisi, annesi ise hemşiredir. Küçük yaşlarda video içeriği üretmeye başlayan Enes Batur kısa sürede fenomen oldu. Her yıl düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri 2017 yılında ilk defa En İyi YouTuber/Instagrammer kategorisi altında bir ödül verdi ve ödülün sahibi Enes Batur oldu. Ancak daha sonra Batur'un kanalında 'çocuklara kötü örnek olabilecek görüntüler' bulunduğu gerekçesiyle ödülü geri alındı. Ancak, Altın Kelebek ödül tartışmalarının hemen ardından 2018'de Altın Palmiye Ödülleri'nde Yılın Sosyal Medya Fenomeni Ödülü'nü kazandı.

Başrollerini Ceyda Düvenci ve Bekir Aksoy ile paylaştığı ilk filmi Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?, 19 Ocak 2018'de vizyona girdi. 2. Filmi Enes batur gerçek kahraman 31 Mayıs 2019'da vizyona girdi. 2019'un son günlerinde çıkardığı "Enes Batur - Dolunay" adlı parça ise hiç beklenmedik bir anda müzik piyasasına bomba gibi düşerken dijital medyada paylaşıldığı dakikadan itibaren ilk yarım saat içerisinde 500.000'den fazla kişi tarafından izlenerek önemli bir rekora imza attı. Enes Batur'un Youtube kanalında şu an 15,2 milyon takipçisi bulunuyor.

Ödülleri:

2018 - Altın Palmiye Ödülü - "Yılın Sosyal Medya Fenomeni"

2017 - Altın Kelebek Ödülü - "En İyi YouTuber /Instagrammer" (Geri Alındı)

Enes Batur filmleri:

2019 - Enes Batur Gerçek Kahraman

2018 - Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?