TUİK tarafından geçtiğimiz günlerde yılın ilk 5 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte gözler memur ve emekliler de temmuz ayı maaş zamlarına çevrilmişti.

Sayıları yaklaşık  9 milyonu aşkın SSK ve Bağ- Kur emeklisi  Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak.

Diğer bir deyişle 2020 yılında ocak haziran ayı arasında ki enflasyon oranı kaç olursa emekliler o oranı temmuz ayı maaşlarında zam olarak görecekler.

TUİK tarafından açıklanan verilere göre Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 4.57 olarak gerçekleşti. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı 5 aylık enflasyona göre yüzde 4.57 çıktı. Son oranın netleşmesi için Haziran ayı enflasyonun netleşmesi beklenmektedir. Bu veri de haziran ayının bitmesiyle birlikte TUİK tarafından açıklanacaktır.Ancak şu anki oran yüzde 4.57'de olduğu için Haziran ayı enflasyonu sıfır bile çıksa milyonlarca emekli temmuz maaşlarına yüzde 4,57 zam alacaklardı.

Bu doğrultuda SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin gelirinde 275,51 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 28 lira 72 kuruştan 6 bin 304 lira 23 kuruşa çıkacak.