Öğrenciler EBA’ya nasıl giriş yapar?

Uzaktan eğitim sisteminin devam etmesiyle beraber öğrenciler derse girişte EBA sistemini kullanıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eba.gov.tr adresinden EBA girişi ile canlı ders takibi yapan öğrenciler sistemde ders programlarını da görebiliyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ

EBA Giriş Ekranı 2021

EBA'ya öğrenci, öğretmen ve veli girişi olmak üzere üç farklı seçenek bulunuyor. Öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve kendi oluşturacakları şifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabiliyorlar.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ

EBA  Şifresi Alma

Öğrenciler, EBA'da iki şekilde şifre oluşturabiliyor. Birincisi, veli yardımı olmadan öğrencinin kendisinin alabiliyor. Bu şekilde şifre almak isteyen öğrenci eba.gov.tr sitesine giriş yapıyor. “Öğrenci” butonuna sonra da “EBA Hesabı Oluştur” kısmını tıklıyor. Sonrasında güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı seri numaraları giriyor. Bunun için yapılacak işlem basamakları şu şekilde:
- “EBA Hesabı Oluştur” butonuna tıklayın
- e-Okul bilgilerini girip "Giriş" butonuna basın
- EBA hesabınız için yeni bir şifre belirleyin
- Kendinizin ya da velinizin e-posta adresini ve cep telefon numarasını girin ve “Şifre Oluştur” butonuna tıklayın.
- Girmiş olduğunuz cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu girin ve "Gönder" butonuna basın.
Bu aşamalar tamamlandıktan sonra EBA Giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Bu ekranda T.C. kimlik numaranızı ve EBA hesabı için belirlenen yeni şifrenizi ve güvenlik kodunun girin ve "Gönder" butonuna basın. Böylece ana sayfaya ulaşmış olacaksınız.

İkincisi ise öğrencilerin, velisinden ya da öğretmenlerinden yardım alarak şifre oluşturması şeklindedir. Burada ise işlem basamakları sırayla şöyledir:
EBA giriş ekranında T.C. kimlik numaranızı ve velinizden ya da öğretmeninizden edineceğiniz tek kullanımlık şifrenizi girin.
- Güvenlik kodunu girin ve "Gönder" butonuna tıklayın.
- 'Veli Bilgileriyle Aktivasyon', 'e-Postayla Aktivasyon' ya da 'Cep Telefonuyla Aktivasyon' yöntemlerinden birini seçin, seçtikten sonra da sizden istenen bilgileri girin.
- Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabınız için “Yeni Şifreni Belirle” ve 'Kaydet'e tıklayın.
Bu adımları geçtikten sonra, EBA Giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Bu ekranda T.C. kimlik numarası ve EBA hesabı için belirlenen yeni şifre ve güvenlik kodunu girin. Daha sonra "Gönder" butonuna basın. Böylece ana sayfaya ulaşmış olacaksınız.

EBA Şifresini Unuttuğunuzda Yapılacak İşlemler

EBA ile e-posta veya telefon bilgilerinizi paylaştıysanız “Şifremi Unuttum” bağlantısına tıklarsınız. Bu bağlantı üzerinden telefon veya e-posta üzerinden yeni şifreniz size gönderilir. Bu bilgileri paylaşmadıysanız da öğretmeninizden yeni EBA şifresini vermesini istersiniz.