Binlerce öğrencinin aynı anda uzaktan eğitim desteği almak istediği EBA yayını, bazı zamanlarda yoğunluk nedeniyle cevap veremeyebiliyor.

Derse katılamayan öğrenciler durumu sosyal medyadan dile getirirken, EBA çöktü mü soruları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, EBA çöktü mü ve neden açılmıyor, işte EBA son dakika gelişmeleri..

EBA ÇÖKTÜ MÜ?

"EBA çok kalabalık hatası" yaşanan yoğunluktan dolayı kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sisteme beklenenden çok kişinin aynı anda girmesiyle birlikte oluşan teknik sorun nedeniyle bu hata meydana geliyor.

Bazı öğrenciler EBA'ya giremediklerini dile getirirken, bazı bölgelerde erişim sorunu yaşanmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak erişim sorununun kısa zamanlı olabileceği tahmin ediliyor.

EBA ÇOK KALABALIK HATASI NEDİR?

EBA çok kalabalık hatasının ayrıntılı içeriğinde ise şu satırlara yer veriliyor: "Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA'da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin! Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında."

Bu tip bir hatayla karşılaşan kullanıcıların sisteme yeniden girmeye çalışmaları ya da alternatif yolları kullanmaları gerekiyor.

EBA GİRİŞ PROBLEMİ ÇÖZÜMÜ

Online ders almak isteyen öğrenciler ders programında yer alan dersleri TRT EBA TV üzerinden takip edebilirler.