LGS sınavına girmeyi bekleyen öğrenciler için bekleyiş sona eriyor. Bu hafta sonu yapılacak olan LGS’de öğrenciler bilgilerini test edecek. Sınavın yapılmasına birkaç gün kala e-Okul üzerinden 2020 LGS giriş belgesi alma ekranı aktif edildi. Öğrencilerin LGS sınav giriş belgelerini almak için ilgili sayfayı kullanmaları gerekiyor. 2020 LGS sınav belgenizi alabileceğiniz sayfaya giriş yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

2020 LGS Ne Zaman ve Saat Kaçta Başlayacak?

LGS sınavı, 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. İki oturumdan oluşan sınavın birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

Birinci oturum 50 adet sözel sorulardan oluşurken 75 dakikada tamamlanması gerekiyor, ikinci oturum sayısal alanda 40 adet sorudan oluşuyor ve 80 dakikada tamamlanması gerekiyor.

2020 LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde meb.gov.tr internet sitesinde açıklanacak. Öğrencilere posta yoluyla sınav sonuç belgesi gönderimi yapılmayacaktır. 2020 LGS giriş belgesi alımında olduğu gibi sonuç belgelerinizin çıktılarını kendi imkanlarınızla alabilirsiniz.

LGS Sınavında Maske Zorunlu Mu?

LGS sınavında öğrencilerin maske kullanıp kullanmayacağı adaylar tarafından merak ediliyordu. Yaz aylarının gelmesi ve sınav anında oluşan stres de hesaba katıldığında sınav sırasında maske takımı öğrencileri zorlayan bir etken haline gelebilir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dahil olduğu bir canlı yayında sınavla ilgili merak edilenleri ve LGS sınavında maske zorunluluğu hakkında açıklamalar yaptı.

Açıklamalara göre öğrenciler oturduktan yani sosyal mesafeye göre ayarlanmış sıralarda yerlerini aldıktan sonra maskelerini çıkartabilecekler. LGS sınavına giriş ve çıkış sırasında maske takmak zorunlu ancak sınav sırasında öğrenciler maskelerini çıkartabilecekler.

2020 LGS Giriş belgesi ve maskeleriyle sınav yerine gidecek öğrencilere sınav sonuna kadar aynı maske ile kalmamaları için ikinci bir maske daha verilecek. İki oturum arasında verilen arada sosyal mesafeye uyulması ve maske takılması zorunlu olacak. Öğrencilerden 45 dakikalık molada tüm kurallara uygun şekilde hareket etmeleri istenecek.