Çocuğum hangi okula gidecek? 2020 okula başlama yaşı kaç? Kaç doğumlular okula gidecek? Yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşmasıyla birlikte çocuğum hangi okula gidecek sorusu arama motorlarında yoğun şekilde sorgulanmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul öncesi de olmak kaydı ile 5. sınıfa kadar öğrencilerin ikametgah bilgilerini esas alarak e-okul sistemine işliyor. Veliler de bu sistemden çocuğunun hangi okula gideceğini kontrol ediyor.

E-OKUL MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB'in 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020'de açılacak, 18 Haziran 2021'de kapanacak.

OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Koronavirüs nedeniyle eğitimin bir kısmını uzaktan sürdüren öğrenciler, dönemi tamamlayarak yaz tatiline girdiler. Bu süreçte de okul kayıt dönemini sorgulayan velilere, MEB tarafından konuyla alakalı henüz bir açıklama yapılmadı.

OKUL KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2020-2021 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin okul kayıtları ikametgah bilgilerine dayanarak e-okul sistemi üzerinden açıklanacak. Veliler, MEB'in http://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla yerleşmiş oldukları okulu görüntüleyebilecekler.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın E-Okul sistemi üzerinden erişime açtığı ''Çocuğum hangi okula gidecek'' modülü ile okul bilgisine ulaşılıyor. Öğrencinin T.C. kimlik no ve doğum tarihi ile işlem gerçekleştiriliyor.