29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma uygulanacağının açıklanmasından sonra çalışacak kesimler değişti. Bazı sektörler dışında işyerleri kapalı kalacak ve sadece SGK çalışma izin belgesi alanlar işlerine gidebilecekler. Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek. 

Kısıtlama süresince, muaf olanlar, cezai durumla karşılaşmamak adında çalışma izni alacaklar. Sokağa çıkma yasağı çalışma belgesi ile ilgili Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak." ifadesini kullandı. İçişleri Bakanı Soylu, belge alamayanların ise iş yerinden bir belge alınabileceğini kaydetti.

e-Devlet çalışma izin belgesi nasıl alınır? 

Markette, bakkalda, üretim, lojistik, tedarik gibi alanlarda çalışanlar e-Devlet üzerinden kolaylıkla Covid-19 (koronavirüs) çalışma izin belgesi alabilecekler. Soylu, şunları kaydetti: "Çalışma izin belgesiyle ilgili arkadaşlarımız yarın (bugün) akşam devreye koyacaklar. e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak. Bu kadar. Kurumların ayrıca bir yazı vermesine gerek kalmayacak.

E devlet sistemi www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına tıklamanız gerekiyor. Daha sonra e devlet şifresi ve T.C kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan SGK kaydınızı görüntüleyebilir ve çıktı olarak alınabilir. 

E Devlet SGK Kayıt Belgesi Sorgulama Ekranına Ulaşmak İçin Tıklayınız