İlk kez Amerika'da bir bilim dalı olarak ortaya çıkan Psikoloji alanı, insan davranışlarını bilimsel olarak ortaya çıkarmayı amaçlıyor. İçerisinde insan barındıran her alanı içinde barındıran psikoloji ile uğraşan uzmanlar, insan davranışlarının psikolojik, biyolojik ve sosyal zamanlarına bakarak, davranışların sebeplerini ve günümüzdeki yaşantıya olan etkilerini çeşitli yöntemler kullanarak inceler.

10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü de bu alanda çalışmalarını sürdüren psikologları hatırlamak, onları anmak için kutlanır.

10 Mayıs Psilologlar Günü Mesajları 

- İnsanların hayatlarında kendi değişimlerinin farkına varmasına ufak bir dokunuş sağlayan ,iyi birer psikolog olmak ümidiyle. Umarım psikoloji bölümü ülkemizde hakettiği değeri görür. Psikologlar Günü'müz kutlu olsun.

- İnsanı ilgi ile dinlemek insana en büyük ikramdır. 10 Mayıs Psikologlar Günü kutlu, mutlu olsun...

- Mesleğini etik değerler doğrultusunda, emekle, sabırla yapan, öğrenmekten ve sorgulamaktan bıkmayan psikologların günü kutlu olsun!

- Düşünün ki bir mesleğe dair gereklikleri yerine getirirken kendinizi keşfediyorsunuz, kendi sağaltımınızı gerçekleştiriyorsunuz. O yüzden iyi ki psikoloji, iyi ki Psikoloğum. 10 Mayıs Psikologlar Günü kutlu olsun...

- "Süper kahramanlar bile terapiye ihtiyaç duyar." 10 Mayıs Psikologlar Günü kutlu olsun...

- Emekle, sabırla, insanların hayatlarına dokunan, işini aşkla yapan bütün Psikologlar ve bu yola çıkmış bütün Psikolog adayları, günümüz kutlu olsun.

- İnsanı ilgi ile dinlemek insana en büyük ikramdır. 10 Mayıs Psikologlar Günü kutlu, mutlu olsun...