Kastamonu Valiliği, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktora fiziki şiddet uygulayan kişi hakkında adli ve idari işlem başlatıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün öğle saatlerinde bir kişi tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktora karşı fiziki şiddet uygulandığı hatırlatıldı.

Olayı gerçekleştiren kişi ile ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığı aktarılan açıklamada, "Amacı insanlığa hizmet olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği ve sonuna kadar mücadele edilmesi gereken bir sorundur. Başta şiddete uğrayan doktorumuz olmak üzere sağlık çalışanlarımıza geçmiş olun dileklerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verildi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dahiliye servisinde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Fatma Akyel, dün hasta yakını F.Y'nin saldırısına uğramıştı. Şüpheli olayın ardından gözaltına alınmıştı.

'Reprezant denilen ilaç tanıtım elemanları 8-10 kişiydi üzerime çullandı'

Hakkındaki iddialara yanıt veren Kastamonu İl Özel İdaresi personeli F.Y. ise şöyle konuştu:

"80 yaşındaki annem için randevu almıştım. Randevu saati geldiğinde annemin şekeri düşmüş, şekeri düştü diye doktorun yanına gittiğimde zamanını bekle diyerek anneme odasından kovmuş. Annem ardından beni çağırdı, 'gel oğlum beni al, hastanede işim bitti' diye aradı. Bana annem hiçbir şey söylemedi. Hatta 'Oğlum hadi gidelim bugün sıra gelmiyormuş' dedi. Bunun üzerine ben de doktor hanımın yanına gidip durumu izah ettim, sonra doktor hanıma neden böyle bir şey yaptınız diye sorduğumda 'teyze beni tehdit etti' dedi. Bu esnada doktor ile konuşurken reprezant denilen ilaç tanıtım elemanları 8-10 kişiydi üzerime çullandı. Orada üç tane hastanenin güvenliği vardı. Onların hiçbiri de müdahale de bulunmadı. Az kaldı beni öldürüyorlardı. Doktor Fatma Akyel ile ilaç tanıtım elemanlarından şikayetçiyim."