Emtia fiyatlarında geçen hafta karışık bir seyir izlendi. Ida Kasırgası'nın emtia fiyatları üzerinde etkili olması ve dolardaki zayıflama emtia fiyatlarındaki yükselişleri tetikledi. Analistler, dolar endeksinin 91,9 ile bir ayın en düşük seviyesini gördüğünü belirterek, dolara olan talebin azalmasının emtia fiyatları açısından pozitif bir seyir oluşturduğunu ifade etti.Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantının neden olduğu talebe yönelik endişeler ve küresel ekonomik toparlanmaya yönelik belirsizlikler emtia fiyatlarını olumsuz etkileyen önemli faktörler arasında yer alırken, Ida Kasırgası'nın beklendiği kadar etkili olmayacağına yönelik beklentiler de emtia fiyatlarında düşüşe neden oldu.

ALTININ ONS FİYATI, YÜKSELİŞ EĞİLİMİNİ 4'ÜNCÜ HAFTAYA TAŞIDI

Geçen hafta yüzde 7,4 artış kaydeden doğal gaz fiyatları, 4,727 dolarla Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Ida Kasırgası ile birlikte teslimatlara ilişkin risklerin ortaya çıkması doğal gaz fiyatlarını artırdı.

Geçen hafta gümüş yüzde 2,8, nikel yüzde 2,6, kakao yüzde 2,5, Brent petrol yüzde 1,1 ve, altın yüzde 0,6 artış kaydetti.