MHP Lideri Bahçeli, Ankara'da Etimesgut Belediyesi tarafından yaptırılan 'Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nın açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bahçeli, Ergenekon'dan Cumhuriyet'e Türk tarihinin heykel, rölyef, anıt, bilgi panoları ve vesikalarını bir platformda teşhir eden Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Burada Türk tarihinin bir özeti olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Burada hâkim olan geçmişin anı ve hatıraları, aynı zamanda istikbalin irade ve istikametine uzanan köprübaşlarıdır. Merhum Ahmet Hamdi Tanpınar'ın dediği gibi; 'Sıçrayıp ufuk değiştirmek bile ancak bir zemine basarak mümkündür. Bu zemin geçmişimizdir, onunla kuracağımız sağlıklı ilişki geleceğimizi belirleyecektir.' Geçmiş geleceğin aynasıdır. Bu aynaya bakan toplumlar orada kendi güç, birikim ve deneyimleri hakkında bilgi sahibi oldukları gibi, dost ve düşmanlarının da özelliklerini tanıyıp öğrendikten sonra, onlara karşı harekat stratejilerini belirlemektedir. Bu ayna kırılırsa, bu ayna ortadan kaldırılırsa, Allah muhafaza, ne bir geleceğimiz ne de milli gerçeklerimiz ayakta durabilecektir" dedi.

Büyük milletlerin büyük tarihleri, çağları bir kırbaç gibi kullanan büyük ataları olduğunu ifade eden Bahçeli, "Türk milleti büyüktür, tarihi de, ecdadı da büyüktür. Bu büyüklük, ahlaktadır, akıldadır, adalettedir, insaniyettedir, hoşgörüdedir, muktedir ve mücadeleci bir ruhtadır. Tarih, insanlara, toplumlara yaşanmış hadiselerden doğru ve isabetli sonuçlar çıkarmaları için yön vermektedir. Ne kadar geriye bakabiliyorsak, hafızamız ne kadar derinlere inebiliyorsa, o kadar uzağı görmemiz mümkündür. Tarihin dipsiz uçurumu, dününü kaybetmiş, dününden kopmuş toplum ve devletlerle doludur. Bütün dünler bir bakıma bugünün sahnesini gösteren fenerlerdir. İnsan kök duygusunu dünüyle kazanmaktadır. Köksüzlük onmaz bir musibettir, akıbet de felakettir. Türkiye'nin ayaklarından çekmeye, önünü kesmeye heves edenlerin ortak sorunu köksüz oluşlarıdır" diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli: Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yapımı tamamlanan “Türk Tarih Müzesi ve Parkı Açılışı” töreninde konuştu. Devlet Bahçeli, “Bizim Afganistan ile ilgili düşüncelerimizi eleştirenlerin duydukları, başka sestir. Üzerine basa basa diyorum ki, Anadolu'nun savunması Anadolu'da yapılmaz. Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz. Hızla değişen ve tehdit saçan şartlar karşısında askerlerimizin tahliyesi askerlerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır. Ancak ihtiyaç hasıl olursa emperyalizmin, terörist taşeronlar eliyle önce bomba patlatıp sonra intikam sözüyle yeni bir bahane bulma çabasının sis bulutu dağılırsa Türkiye'nin karşılıklı mutabakat çerçevesinde Afganistan'da bulunması tarihin, kültürün ve inancımızın gereğidir.” dedi.