Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

Bakan Özer yakın zamanda öğrencilere her ay ücretsiz yardımcı kaynak destek paketi hazırlayacaklarını duyurmuştu. Destekleme ve Yetiştirme Kursları 8. ve 12. sınıflara yönelik iken Bakan Özer’in verdiği müjde ile 7. ve 11.sınıf öğrencilerinin de artık ücretsiz faydalanacağı öğrenildi. Destekleme ve Yetiştirme Kurs başvuruları devam ediyor.

7. ve 11. Sınıf öğrencileri için açılan destekleme kursları tarihi 12-15 Ekim’di.

Bu konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bir taraftan yüz yüze eğitim devam ederken diğer taraftan öğrencilerimizi hem yardımcı kaynak destek paketleriyle hem de DYK'ler ile destekleyeceğiz. 8 ve 12. sınıflardan sonra 7 ve 11. sınıf öğrencilerimiz de DYK'lerden ücretsiz olarak faydalanabilecek. 16 Ekim itibarıyla 7 ve 11. sınıflar için de DYK açıyoruz." İfadelerini kullandı.

Açılacak olan kurslarda Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerine yer verilecek. Takvme göre kurslar 10 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)’na nasıl başvuru yapılır?

Örgün eğitim alan öğrenciler bulundukları okuldan aldıkları EBA şifresi ile e-kurs modülü üzerinden

Açıköğretim öğrencileri örgün eğitim kurs merkezlerine şahsen gidip şifre alarak

Kursiyerler halk eğitimi merkezi müdürlüklerine şahsen gidip şifre alarak

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) nedir?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilir. Bu eğitim, devlet okullarında öğrenim gören öğrencilere verilen ekstra eğitimdir. İşlevi isminden gelen bu kurslar, öğrencileri destekleme görevi görüyor. Öğrenciler okulda öğrendiklerini pekiştirme, kaçırdıkları veya geri kaldıkları derslerden açığını kapatma şansına sahip oluyorlar.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)’ndan kimler faydalanabilir?

*Açıköğretim ortaokul öğrencileri

*Mesleki ve teknik orta öğretim programı uygulanan özel eğitim meslek Liselerinden mezun olanlar

*Örgün ya da yaygın ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar

*İlköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu öğrencileri (Görme Engelli, İşitme Engelli, Ortopedik, Hafif Düzey Zihinsel Engelli)

*Mesleki ve Teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim meslek lisesi öğrencileri

*İmam Hatip ortaokulu öğrencileri

*Örgün ve yaygın ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler (Lise)

Ayşe Kara

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi