Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlar toplantısının ardından Suriye meselesiyle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Halk TV'de Liderler Özel'e konuk olan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırılarına kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri ya orada etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız" sözleriyle ilgili olarak, "Eğer Suriye'de işler iyi gitmiyorsa, Suriye’de sorun varsa Sayın Erdoğan, Putin ile Soçi'de oturduğu masada bir şeyleri kaybetmiş demektir" yorumunda bulundu.

Siyasi suikast iddiaları ile ilgili olarak konuşan Davutoğlu, "Şu an bana da dostça uyarılar geliyor" dedi.

'Hepimizin teyakkuz halinde olması gerekiyor' şekilde konuşan Davutoğlu, "bizim topraklarımızda yaşayan siyasi liderlerin mücadeleye hazır ama tedbirli olmak lazım, korkarak yol alınmaz, demokrasi cesaretle konuşanların olduğu yerde yeşerir' dedi.

Davutoğlu, sözlerine "Endişe duyduğum otoriterliğin anayasal statü bulması" şeklinde devam etti.

'KİTLELERE KORKU SALMAYA ÇALIŞIYOR'

Davutoğlu, Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlarken"Erdoğan'ın 28 Şubat'ı gündeme getirerek yolsuzlukların üstünü örmeye çalışıyor Erdoğan benden sonrası tufan diyerek kitlelere korku salmaya çalışıyor' şeklinde konuştu.

'BÜTÜN DERDİ BİDEN İLE İÇEMEDİĞİ ÇAYI BİR YERDE İÇMEK'

Erdoğan'ın dış politika ile ilgili yaptıklarını da değerlendiren Davutoğlu, Suriye'de yaşananlarla ilgili olarak görüşlerini de söyledi. Davutoğlu, Eğer Suriye'de işler iyi gitmiyorsa, Suriye’de sorun varsa Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Soçi'de oturduğu masada bir şeyleri kaybetmiş demektir Suriye rejimi, Putin'in yeşil ışığı olmadan hiçbir harekette bulunamaz" dedi.

'SURİYE YÖNETİMİ RUSYA DESTEKLİ OLARAK CİDDİ BİR OPERASYON HAZIRLIĞINDA'

Davutoğlu, Suriye konusundaki değerlendirmelerinde "Bana gelen bilgiler, birçok analizden okuduğum, Suriye rejimi İdlib'e dönük Rusya destekli olarak ciddi bir operasyon hazırlığında. Ve biz Soçi'de ne konuşulduğunu bilmiyoruz" diye konuştu.

'AK PARTİ KİTLESİNE SESLENİYORUM, SAHİPSİZ KALMAYACAKLAR'

Davutoğlu, "Erdoğan'ın bütün dergi Biden'la içemediği çayı bir yerde içmek" yorumunda da bulundu.

'KARARSIZ KİTLE AK PARTİ'DEN KOPTU'

'AK Parti'de Erdoğan dışında seçmeni temsil eden figür kalmadı' vurgusu yapan Davutoğlu, "AK Parti kitlesine sesleniyorum, sahipsiz kalmayacak" dedi. Davutoğlu sözlerine "Kararsız kitle Ak Parti'den koptu, buna biz hitap ederiz' diye ekledi.

İttifak ile ilgili sorulan soruyu ise Davutoğlu, "seçim zamanı geldiğinde konuşulur' diyerek cevapladı.