Haddini CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun darbe tehditlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Skandal tehditlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılında Twitter'dan yaptığı o paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Eğer istikbalimize el uzan olursa, eğer bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa; biz o elleri kırar, o tuzakları bozarız"

KAFTANCIOĞLU'NDAN DARBE İMASI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, skandal açıklamasında “Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde… İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL DE DARBE İMASINDA BULUNMUŞTU

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, darbe imalı açıklamalarda bulunmuştu:

"Saray rejiminin, saray düzeninin sonu geliyor. O son bu Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaları.. Bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin bütün devlet memurları. Görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları… Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları siz olursunuz. Eğer koltuğunuza liyakatle oturdunuz, devletinize sadakatle çalışıyorsanız."