Kamudanhaber- Özel Haber

Bu kavga büyür…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreninde “Eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadık.” sözleriyle gündeme aldığı samimi açıklamasından sonra; Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan bir açıklama yaptı.

Talip Geylan açıklamasında:

Bu tablo doğal bir sonuçtur; siz, eğitim yöneticilerini liyakat esasıyla değil de mülakatlar marifetiyle ve sadece mensubiyetler üzerinden tayin ederseniz sonuç bu olur. Eğitim sistemini en ideal şekilde kurgulamış ve planlamalarınızı eğitimin ve ülkenin ihtiyacına göre düzenlemiş olsanız dahi bunları uygulayacak ve sistemi yürütecek olan yönetici kadronuz ehil değilse başarı mümkün değildir.

Yapılacak olan bellidir: Eğitim yönetimi, sendika/vakıf/cemiyet görünümlü yapıların tahakkümünden kurtarılacak ve yönetim süreci sadece liyakatin esas alındığı bir anlayışla yürütülecektir.

Aksi halde, Sayın Cumhurbaşkanı bir yıl sonra da beş yıl sonra da benzer tespitleri dile getirecektir. Kaynak: Eğitimde İlerlemeyi Sağlayamadık, Nedeni; 18 yıldır eğitim yönetimini işgal edenler!” dedi.

Talip Geylan’ın bu açıklamasına Eğitim-Bir-Sen’in cevabı gecikmedi. Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi gerek Bakanlıkla ilgili konularda gerekse diğer sendikalarla polemik noktasında geride durmayı tercih ediyor. Açıklamalar İstanbul’daki kimi şube başkanlarından geliyor. Hatta bu yüzden, kimi şube başkanlarının Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezince gönderilen metinlerin altına imza atarak yayına verdikleri yönünde söylentiler de gündemden düşmüyor. Muhatapları açısından yıpratıcı da olsa neticede söylentiden ibaret…

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın açıklamasına cevap; Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci’den geldi. İdris Şekerci’nin sosyal medya hesabı facebook’dan Talip Geylan’a gönderme olarak anlaşılan açıklaması:

“Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın İbn Haldun Üniversitesi'nde -öz eleştiri sadedinde- yaptığı konuşmadan kendine ekmek çıkarmak isteyen şahsa tavsiyem; Acilen bolca "Okuduğunu Anlama Temrînâtı" yapmasıdır. Zira hayli ihtiyacı olduğu kesin. "Medeniyet nedir, Medeniyet Tasavvuru Ne demektir?" sorularına, tahsilini ikmal ettiği Fakülte'den öğrenemediği aşikar olan, pek muhterem şahsa bir başka tavsiyemiz de teşehhüd miktarı da olsa Yusuf Kaplan okumasıdır. Bu arada saygıdeğer beyefendiye ilaveten tavsiyemiz; İbn Haldun'u ve Umran kavramını çözebilmek adına Üstat Cemil Meriç'in "Umrandan Uygarlığa" adlı eserini okuması faydalı olacaktır. Fikrin İktidarı bağlamında bir manifesto mahiyeti arz eden, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın konuşması üzerinden keyfiyeti kendinden menkûl bir ahaliye kemiyet arayışı beyhûde bir çabadır.

Sözün özü; Fikri iktidarın en büyük hasmı, o fikre aidiyeti olmadığı halde, o fikrin iktidar mensuplarının etrafında dolanarak rant devşirme hastalığıdır.

Ne diyelim; Allah şifa versin!” cevabını verdi.”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı, Eğitim-Bir-Sen’in Şube Başkanına kendisi mi cevap verir ya da bu işi o da sendikasının bir şube başkanına mı havale eder, orası bilinmez... Ama yapılan göndermeler kavgada söylenmez…

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.