Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

BATI KARADENİZ'DE SEL VE TAŞKIN

Sel bölgesinde zorda kalınmadıkça karayolları tercih edilmesin, heyelan olabilir. 

YANGINLARLA MÜCADELE

Helikopter sayısı 18'den 39'a çıktı. şu an 60'a yaklaştı.

Şu an dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumundayız. 

'MÜDAHALE YETERSİZ KALDI' ELEŞTİRİLERİ

Her şey dört dörtlüktür iddiasında bulunamam. Yangınla mücadele ederken bütün imkanlarınızı seferber ediyorsunuz. 

Yetersiz kalmanın tanımı nedir? 6 bakanım her an oradaydı. Tüm itfaiye ekibimiz oradaydı. AFAD, Kızılay... Tüm kurumlarımızı orada oldu. Bakan yardımcılarım oradaydı. Bunu söyleyenlerin kendileri nereden izlediler? 

İlk defa kullanmaya başladığımız insansız hava araçları sayesinde 12 saniyeyi buldu. Yangının şiddetini ciddi manada düşürdük.

Bunu söyleyenler acaba burada nasıl bir zaman yapıldı? bunu biliyorlar mı? Hayır. Biz bütün ekibimizle, kahramanlarımızla başarılı olduğumuza inanıyoruz.

"HEDEF, 1 YIL İÇİNDE İNŞAATLARI BİTİRMEK"

Daha ilk günde zarar tespit komisyonlarını devreye soktuk. Valilerle birlikte çalışmalara başladılar. Bir taraftan da durumu kritik olan vatandaşlarımıza Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekli yardımları yaptı. Bizim programımız bir ay içerisinde inşşaatların başlatılması yönünde talimat vermekti. TOKİ işi üstlendi, 1 ay içinde inşaatlarımıza başlayacağız. Hedef, 1 yıl içinde inşaatları bitirmek. Yanan konutları en uygun şekilde yapıp bitirmek. Bu konuyla ilgili olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız adımlarını attı.

Ahırlı evlerin planlamasını da bakanlığımız yaptı. İlk etapta buna 50 milyon ayırıldı. 'Ben kiraya çıkarabilirim, ev bulabilirim' gibi talepleri olan varsa kira yardımı yapıyoruz. Kiraya çıkabilirsiniz. Mobilyasını, beyaz eşyasını da almak suretiyle onları oraya yerleştirmek konusunda kararlıyız."