Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

* Yaklaşık 2,5 aylık aranın ardından bir kez daha burada gazi Meclisimizin çatısı altında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

* Meclisimizin 27. Dönem 5. Yasama Yılı çok daha verimli çalışma dönemi olarak geçecektir.

* Milli iradenin tecelligahı olan bu kurumda görev alan milletvekillerimiz aynı zamanda halkımızla yönetim organları arasındaki irtibatı icra etmektedir.

* Bugün burada Cumhurbaşkanı ve ülkenin en büyük partisinin genel başkanı sıfatı ile bulunmam bile yeni yönetim sisteminin başarısının ifadesidir.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

* Bu Meclis, demokratik ve ekonomik kalkınma hamlelerine destek olmuştur. Maziden atiye kurduğumuz demokrasi ve kalkınma köprüsünün adeta kilit taşı olan meclisimiz kurucu ve devrimci vasfıyla ufkumuzu aydınlatmaktadır.

* İnşallah bu Meclis Türkiye’nin milli iradenin temsilcileri eli ile yapılan ilk Anayasasını yapmaya nail olacaktır. Partilerin kendi hazırlıklarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz.

* Sırf günü kurtarmak için aklına geleni söyleyenden siyaset adamı olmaz, devlet adamı hiç olmaz.

* Biz yeni anayasa diyoruz birileri de çıkıyor ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi değiştiririz’ diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya kalkıyor.

* İlk 4 maddeyi değiştirme fikri CHP ve tüm CHP’lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun
kişisel işi midir?

AKŞENER’İN ‘BAŞBAKANLIK’ AÇIKLAMASI

* Bir de o ittifakın diğer partisi ve başındaki hanım var. HDP’nin Millet İttifakı’nın ortağı olduğu beyanlarla, CHP’nin belediye uygulamalarıyla inkarı olmayan bir gerçektir.

* İYİ Parti’nin buna kör sağır kalarak kendi konumunu koruma çabası sürdürülebilir değildir. Bu hanımefendinin başbakanlığa talip olması da bu trajikomik olayla ilgilidir.

* HDP, Millet İttifakı’ndaki hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olunmamasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır.

* Bu hanımefendinin ’28 Şubat kararlarına ben imza attım, uygulanması gerektiğine inanıyorum’ sözünü unutmadık.

* İnsanda ilke ve omurga olmayınca her devirde ne söylemesi gerekiyorsa onu saçmaktan geri kalmaz. Bize saldıran herkes gibi bunların da gerisi envai çeşit rezilliklerle doludur.

“TARİH HESAP SORACAKTIR”

* Biliyorsunuz bugün 6-8 Ekim olaylarının 7. yıldönümü. HDP’nin o dönemki yöneticileri yandaşlarını sokaklara salmış ve onlarca insanın kanını dökmüştü.

* Bu gözü dönmüş alçakların masum insanları nasıl vahşice katlettiğini daha dün gibi biliyoruz.

* Azgın güruhu harekete geçirenler bugün cezaevinde ellerindeki kanın hesabını veriyorlar. Kılıçdaroğlu, hesabı sormak yerine bunlara arka çıkmıştır.

* Tarih, CHP gibi Cumhuriyetin en eski partisini, HDP gibi bir terör örgütü kuklasının emrine verenlerden elbette hesap soracaktır.

“BAY KEMAL EĞER UYUŞTURUCU ARIYORSAN AYNAYA BAK”

* Her şey bir yana Türkiye, Türk siyaseti böyle bir fotoğrafı hak etmiyor. Birbirlerinden hiçbir farkı yok. Akşam yalan, sabah yalan… bu kirli muhalefet tarzını reddediyoruz.

* CHP’nin başındaki zatın yalanlarını ortaya sermekten biz yorulduk ama bu zat, aynı ahlaksızlıkları tekrarlamaktan vazgeçmiyor.

* Dün yine çıkmış MB’nin İstanbul’daki binasından ilgili ilgisiz bakmadan aklına ne gelirse sallamış da sallamış. Bay Kemal eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak.

* AK Parti çatısı altında uyuşturucu ile iştigal eden insan bulamazsın. Böyle bir ifitirayı da AK Parti’ye atamazsın.

* İstanbul’da Merkez Bankası binası yapıldı, 72 kat. Ben diyor orayı öğrenci yurdu haline dönüştüreceğim. Bu adama ne dersiniz? Senin gücün ona yetmez!

* Yatırım nasıl yapılır konusunda en küçük bir fikri olmayan bu zatın zırvalarına tek tek cevap vermeyi zul kabul ediyorum. Kendisinin yalancılığı ve müfteriliği yargı kararıyla da tescil edilmiştir.

* Kılıçdaroğlu’nun yaptığı işinin adının siyasetle ilgisi yoktur. Artık bu kişi tababet ilminin konusu haline gelmiştir. Bu kişi artık milli güvenlik sorunu haline dönmüştür.

“ÇUKURLARDAN GEÇEMİYORUZ NEREDE BELEDİYE?”

* Ankara, İstanbul büyükşehir belediyelerini kazandınız. Asfaltlarını yenileyemiyorsunuz, asfaltlarını. Çukurlardan geçemiyoruz. Nerede belediye?

“BİZ ÜNİVERSİTELERİMİZİ TERÖR KILIKLARA BIRAKAMAYIZ”

* Kendi hocalarına bile saygısı olmayan bu tipleri biz öğrenci olarak kabul etmiyoruz. Adeta terörist tiplere arka çıkılıyor.

* Bu sorunları da kendi mecrası içerisinde en kısa sürede çözeceğiz. Biz üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakamayız. Öğrenci, ilim, irfan, hikmet için gelecek. Bunun dışında asla.