Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “81 İlimizden 560 Genç ile En Uzun İftar Sofrası” programında gençlerin sorularını yanıtlıyor.

“Normale kısa sürede döneceğimize inanıyorum. Sosyal yaşam konusunda hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Tedbirlere uyarsak normal hayat yakın” diyen Erdoğan, “17 Mayıs’ta başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvimde okulların açılış konusu da yer alacak” diye konuştu.

"Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var" diye Erdoğan gençler, "Sizleri okullarınızla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz" diye seslendi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(Pandemi sebebiyle okullarımızdan uzak kaldık, okullarımızı çok özledik. Okullarımız açılacak mı?) İnşallah 17 Mayıs itibariyle başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Normal hayata döneceğimiz günler yakın. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Vefat sayısında ciddi manada düşüş var. Sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarımıza kavuşmaktır."