Erdoğan için Çetinye'deki Cumhurbaşkanlığı Rezidansı'nda tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Cukanoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makam aracından inişinde karşıladı.

Erdoğan ve Cukanoviç'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı. Cukanoviç ile tören kıtasını denetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cukanoviç'in birbirine heyetlerini tanıtmasının ardından aile fotoğrafı çekildi.

Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Türkiye ile Karadağ arasındaki dostluk ilişkileri uzun bir geçmişe dayanıyor. Karadağ'ın ilk büyükelçisini Osmanlı İmparatorluğu'na ataması önem arz ediyor. Bu ziyareti gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim.

Sayın Cumhurbaşkanı ile 250 milyon dolarlık bir hedef belirleyelim dedik. Türk özel sektörünün Karadağ'daki varlığı dış ticaret hacmimize yansıyor.

TİKA, Karadağ'da 20 milyon avro değerinde 390 proje ve faaliyet gerçekleştirdi.

Karadağ'ın NATO üyeliğine güçlü destek verdik. Karadağ'ın balkanlardaki barışçıl politikalarını takdirle izliyoruz.

Balkan ülkelerindeki tarihten gelen sorumluluğumuzun farkındayız. Ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Bosna'da da dostlarımızla görüştük. Birlik beraberlikleri çok önemli."

Başkan Erdoğan Karadağ'da.

Karadağ Cumhurbaşkanı Cukonoviz'in açıklamaları:

"İkili ilişkilerden memnunum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretleri ikili ilişkilerimizin gelişmesi için daha da yararlı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgeye desteğine teşekkür etmek istiyorum.

Başkan Erdoğan'a tekrar ziyaretinden ötürü teşekkür ediyorum."