AYM Başkanı Özkaya: Yargı Organları Arasında İyi Bir İletişime İhtiyaç Var AYM Başkanı Özkaya: Yargı Organları Arasında İyi Bir İletişime İhtiyaç Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücret artışıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, asgari ücretin yıl içinde bir kez arttığını ve bir kez verilecek zamla bu konunun kapatılacağını belirtti.

"Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyiz." diyen Erdoğan, çalışmaların Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yürütüldüğünü ve bu konuda kimsenin hakkının yenmeyeceği bir formül üzerinde çalışıldığını ifade etti.

Erdoğan ayrıca, gündemdeki kara para aklama ve futbolcu fonu soruşturmasına da değindi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuların yargıda olduğunu ve hukuk dışında bir çözümün söz konusu olmadığını belirtti. Ayrıca, vatandaşları kolay para vaadiyle kandırmaya çalışan dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Cumhurbaşkanı, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar ve Gazze'deki durum hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, İsrail'in hukuk tanımaz yaklaşımı nedeniyle barış fırsatının kaybedildiğini ancak umudun hala devam ettiğini ifade etti.

Son olarak, yerel seçimlere yönelik olarak Cumhur İttifakı'nın çalışmalarına vurgu yapan Erdoğan, CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak sürecine karışmadıklarını ve kendi projelerine odaklandıklarını belirtti. İstanbul'da ve diğer büyükşehirlerde adaylarını en uygun şekilde belirleyerek seçimlere hazırlanacaklarını söyledi.