Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, muhalefetin yerel seçimlerde gösterdiği adaylar arasında 'terörle iltisaklı isimler' olduğunu belirterek "Şimdi bütün bunlarla ilgili GBT'leri, her şeyi hazır olarak elimizde tutuyoruz. Seçim sonucu neticelere göre de adımlarımızı atacağız" dedi.

31 mart seçimleri kapsamında güne önce soyla medyadan gençlerin sorularını yanıtlayarak başlayan Erdoğan daha sonra da Ankara'nın Haymana, Elmadağ ve Çubuk ilçelerinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

BÜTÜN GBT'LER ELİMİZDE: "Kayyumlarla bölgenin çehresini değiştirdik. Eskiden buhizmet niye üretilemiyordu. Devletten aldıkları parayı dağa, Kandil'e gönderiyorlardı. Şimdi yine karşı tarafın bir adayı var. Teröre bulaşmış bir isim. Biz de bu konuda çok kararlıyız. Bundan önce olduğu gibi, 3, 5 sene bekle, acaba nedir, ne değildir, bekleyemeyiz. Şimdi bütün bunlarla ilgili GBT'leri, her şeyi hazır olarak elimizde tutuyoruz. Seçim sonucu neticelere göre de adımlarımızı atacağız."

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KESECEĞİZ: "İstanbul, öyle bir hedef ki işte 'Konstantinopol' olayını hazmedemeyişlerinin sebebi bu. Hazmedemedikleri için de 51 Müslümanı, cuma namazı ibadeti sırasında şehit ettiler. DEAŞ'lı biri bir kiliseye saldırıda bulunsa batı dünyayı ayağa kaldırırdı. Peki bunda batının sesi hiç çıktı mı? Bu teröristi kalkıp da kötülemediler. Bunun için kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz."

KURDAKİ HAREKET ABD OPERASYONU: "Dövizdeki hareketlenme Batı'nın ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'yi sıkıştırma operasyonu. Son olarak bu döviz, faiz, kur bununla ilgili sıkıştırma operasyonları ters tepti. Şimdi Türk lirası bulamıyorlar. Ödeme yapma noktasında, sıkıntıya düştüler. Tam manasıyla iş ters döndü. Bunu yapamayınca da bir anda şu anda Türk lirası prim yaparken, dolar ciddi manada düşmeye..."

DEFOL GİT KUZEY IRAK'A: "Adam çıkmış diyor ki Kürdistan'da biz kazanacağız Batı'da şöyle.. Türkiye'de "Kürdistan" diye bir bölge yok. Diyorlar ki 'Bizim kimseyle bir pazarlığımız yok.' Ama hepsi pazarlık odalarında yakalandılar, yakalanıyorlar. Ve şu anda meclis listelerinden sızma hareketi yapıyorlar. Örneğin Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de niye aday göstermediler? Gösterir, göstermez onlar ayrı mesele."

ÇÖZÜM SÜRECİ RAFTAN KALKTI: "Biz 'Çözüm Süreci' olayında da özellikle orada tepe noktadan öte bizim tabanı bütünleştirme hareketi olarak onlarla değil, Dolmabahçe'deki çalışma ofisimde kanaat önderlerini oraya davet etmek suretiyle, oturup yaptık. Ama bunlar ne yazık ki orada alınan kararlara sadık kalmadılar. Zaten bitti. Bundan sonra da aramızda böyle bir ittifakı onlarla görüşmek, kurmak... Zaten direkt onlarla olan bir şey değildi. İnşallah bu işleri çözeriz, çok daha iyi bir noktaya geliriz. Barış bölgeye tamamen hakim olur. Eğer bu olmazsa Güneydoğu'ya yatırım beklemeyelim."

TERÖRİST DİYECEK KADAR VİCDANSIZ DEĞİLİM: Muhalefet partilerine "terörist" diyecek kadar vicdansız değilim. Muhatabı olarak kesinlikle ne HDP'ye ne diğer partilere CHP olsun, sözde İYİ Parti olsun, bunların tabanına yönelik bir değerlendirme değildir. Bu tamamen yönetici kadrolarına yönelik bir ifadedir. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Benim terörist vatandaşlarım" dediğini iddia ediyor. Ben de kendisine zaten 250 bin liralık manevi tazminat davası açtım, sadece onunla bırakmayacağım. Cezai bir süreci gerektiriyorsa, ceza davası da açacağım. Bizim buradaki tamamen oy verenlerden çok yönetici kadrolarınadır."