Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Bugünkü kabine toplantımızda koronavirüsten, iç ve dış olaylardan spora kadar pek çok hususu kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı büyük sınamalar elbette bizi de olumsuz etkilemektedir. Hamdolsun her alanda verdiğimiz mücadeleyi başarıyla yürütüyoruz. Salgın sürecinde sağlık altyapımız, sistemimiz, teşhis ve tedavi protokolleri ile takdire şayan bir farklılık ortaya koyduk.  

"BUNLAR HASIMLARIMIZIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR"

Millitemizin faydasına ve çıkarına olan her çabayı değersizleştirme gayretinde olanlar, muarrızlarımıza malzeme sağlamayı misyon eden bir güruh her konuda olduğu gibi burada da ortaya çıktı. Ülkemiz pekçok alanda çifte standarda maruz kalır, bunlar karşımızdakilerle birlikte hareket eder. Ekonomimize tuzaklar kurulur, felaket tellallığı ile hasımlarımızın değirmenine su taşır.

Hastane açarız, beğenmezler. Fabrika açarız, kulp takarlar, Yol, otoyol, metro açarız burun kıvırırlar. Halbuki böyle bir dönemde dünyanın her yerinde meslek kuruluşları, medya, sivil toplum gibi yapılar ülkelerinin ve halklarının yanında yer almıştır. Bu anlayışının ülkemizde de bir an önce tesisini temenni ediyoruz. 

Son dakika: Erdoğan, Fransa, ABD ve Rusya'ya mesajı verdi: Bu oyun bozulacak!

"AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ÜZÜM YEMEKTİR"

Aslına bakarsanız bu hizmetlerden en çok faydalananlardır. Konya'da şehir hastanemizin açılışını yaptık. Salgın döneminde sadece İstanbul'da donatılmış 5 hastaneyi hizmete sunduk. Her türlü yapıcı tenkide saygımız vardır. Siyasi rekabetle ülke ve millet menfaatlerini ayrı tutmayı, ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Karşımızdakilerin de aynı anlayışa sahip olmaları şartıyla herkese kalbimiz ve kapımız açıktır. 

Karşımızdaki en tatsız manzaranın sorumlusunun biz olmadığımızın da gayet iyi biliyoruz. Suimisal emsal olmazdan hareketle biz bunlara bakmıyoruz. Bizim baktığımız tek yer milletimizin ne istediğidir. Milletimiz bize 18 yıldır olduğu gibi bugün de durmak yok, yola devam diyoruz. Bu anlayışla salgının sağlık boyutu yanında diğer tüm etkileri azaltmaya başlayan pekçok tedbiri, teşviki hayata geçirmeyi sürdürüyoruz.  

"İŞ GÖREMEMEZLİK ÖDENEĞİNİ DEVREYE SOKTUK"

1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık bir kaynak kullanılmıştır. 3,5 milyon çalışanımıza 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır. 1 milyon 976 bin kişiye 4,5 milyar lira ödeme yapılmıştır. İşsizlik ödeneği olarak 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir. Kovid 19 teşhisi nedeniyle tedavi gördüğü, karantinada olduğu için işgöremezlik ödeneğini devreye soktuk.

Türkiye Eczacılar Birliği ile SGK protokolün yenilenmesiyle salgın döneminde üzerlerine ağır yük binen eczanelerimize 235 milyon liralık iyileştirme sağladık. Devlet korumasındaki gençlerimizin istihdam sayısı toplamda 54 bine yaklaştı. Salgın döneminde huzur evlerindeki yaşlılarımıza verdiğimiz hizmetler, gösterdiğimiz ihtimam DSÖ tarafından iyi uygulama örneği olarak ilan edildi. 

Son dakika: Erdoğan, Fransa, ABD ve Rusya'ya mesajı verdi: Bu oyun bozulacak!

Geçtiğimiz aylarda yeniden yükselme eğimi gösteren vaka, hasta ve ağır hasta sayısındaki artışın düşme eğilimine girmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Pekçok ülkenin baş etmekte zorlandığı hususlarda şu ana kadar kriz düzeyinde bir görüntüyle karşılaşmadık. Havaların soğumasıyla birlikte artacak mevsim hastalıkları Kovid-19'la benzerlikler taşıdığı için süreci çok iyi yönetmemiz gerektiğinin farkındayız. 

YERLİ AŞIDA MÜJDELİ HABERİ VERDİ

Yerli aşıda oldukça ileri düzeye gelindi. Yapılan yatırım, verilen destek ve hazırlanan yol haritaların birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz. 5 tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı. Araştırma kuruluşlarımızın planlamalarının, verdikleri desteklerin önemi, altyapı ve insan kaynağı gücümüzle yine bu süreçte ortaya çıkmıştır. Üretim konusunda altyapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesini buluyor. Bu rakam ayda 50 milyon dozun üzerine çıkabilecektir. Önümüzdeki hafta 1000 dozu aşı insan çalışmaları için üretilmiş olacaktır.

"KUŞATMA ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYORUZ"

Önümüze bir harita alıp, özellikle son 10 yılda oluşan krizlere bakınca Türkiye'nin tam manasıyla bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Elbette bedeller ödüyoruz, Terörle mücadelede verdiğimiz her şehidin acısı ilk günkü gibi yüreğimizde tazedir. Türkiye terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Kuşatmanın zincirlerini birer birer kırıyoruz. Ülkemizi bölgesel ve küresel tüm meselelerde dışarıda bırakıp sadece alınan tedbirleri alınan kararlara tabi kılma politikalarını çökerttik. Bugün Türkiye bölge ve dünya siyasetinde onurlu ve etkili bir konumda bulunuyor. 

Bugün Türkiye insanlığın vicdanı olarak her konuda söz söyleyecek ve bunu dinletecek bir iradeye sahiptir. Bugün Türkiye kendisiyle beraber tüm dostlarına ve kardeşlerine destek verebilecek ve arkasında durabilecek bir seviyeye ulaşmıştır. Halen çektiğimiz sıkıntıların çok yakında karşılığını alacağız. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz rezervi bunun ilk müjdesidir. Son 7 yıldır, maruz kaldığımız saldırılar nedeniyle 2023 hedeflerinden asla taviz vermedik. Ülkemizi hem krizlerden kurtarıyor hem hedeflerine yaklaştırıyoruz. 

"ERMENİLERİN YAPTIKLARI KATLİAMLAR CEZASIZ BIRAKILDI"

Son dönemde bölgemizdeki en önemli hadise işgalci Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yaptığı girişimlerdir. Üstelik Karabağ'da sadece işgal değil aynı zamanda insanlığın yüz karası katliamlar gerçekleştirilmişti. Ermenilerin yaptıkları katliamlar cezasız bırakıldı. ABD, Fransa ve Rusya tarafından oluşturulan Minsk grubu sorunu çözmedi. Kardeş Azerbaycan halkı yıllardır hem işgalin hem de kayıplarının acısını yaşadı. Şu ana kadar Karabağ'daki yerleşim yeri işgalden kurtarıldı. Türkiye olarak en başından beri Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Azerbaycan'ın topraklarını kurtarmasına destek vermek her devletin vazifesidir. Uluslararası toplum Karabağ ve Azerbaycan toprakları işgal edilirken sessizliğe bürünmüştü. Türkiye elindeki gücü ve imkanları bu haksız, hukuksuz, çirkin oyunu bozmakta kararlıdır. Bunun için BM'de "dünya 5 ten büyüktür" diyoruz. Azerbaycan'ın Karabağ'ı ve işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde yaptıklarımız bundan ibarettir.