ABD Başkanı Donald Trump'ın coronavirüse yakalanmış olma ihtimali dünyanın gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. ABD Başkanı Trump, 4 gün önce Brezilya Devlet Başkanı ve heyetini Beyaz Saray'da ağırlamıştı. Toplantının ardından Brazilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'da coronavirüs çıktı. Başkan Bolsonaro ülkesinde karantinaya alınırken, dünya gözlerini Trump'a çevirdi. Haber dünyada şok etkisi yaratırken, bugün bir son dakika haberi daha geldi. Heyette bulunan Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten'in de coronavirüs testi pozitif çıktı. Trump ile aynı karede poz veren Wajngarten, akşam yemeğine de katılmıştı.

AKŞAM YEMEĞİNE KATILDI, FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

ABD ile Brezilya arasında yapılan kritik görüşmede samimi bir ortam oluşmuş, coronavirüse karşı bir önlem alınmamıştı. Başkan Trump'ın en yakınında bulunan isimlerden olan ve akşam yemeğine de katılan Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten sosyal medya hesabından bir de fotoğraf yayınlamıştı. Wajngarten'in fotoğrafta Trump'ın koluna dokunduğu görülüyor.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Wajngarten'in Kovid-19 taşıdığı tespit edilmesi hakkında endişeli olmadığını açıkladı. Trump, "Bolsonaro'ya da test yapılmış. Ne olacağını göreceğiz. Endişeli değilim" dedi.Şu anda piyasada 1 milyon test bulunduğunu, kısa sürede 4 milyon testin dağıtılacağını ve milyonlarcasının da üretim aşamasında olduğunu belirten Trump, "Domuz gribi dönemine bakarsanız ne kadar insan öldü. Uzun süre hiçbir şey yapılmadı ama biz tam tersini yapıyoruz" dedi.