CHP, "sokak örgütlenmesi" kapsamında "stratejik ilçe" çalışması başlattı. İlçeleri "sınırda kazanılan" ilçeler, "çok sınırda kaybedilen" ilçeler ve "büyükşehre oy taşıma potansiyeli yüksek" olan ilçeler olmak üzere üç bölüme ayıran parti, buna göre sokak örgütlenmesi çalışmalarına başladı. CHP heyetleri sözkonusu ilçeleri ziyaret etmek için yollara düştü.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre: CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, "sokak örgütlenmesi" çalışması doğrultusunda yürütülen çalışmayı Milliyet'e anlattı.

Tarsus stratejik ilçe

Çalışmanın 81 ilde birer pilot ilçede tamamlandığını belirten Atıcı "O pilot ilçelerden sonra da diğer ilçelere yavaş yavaş başlıyoruz. Birinci önceliğimiz, yani pilot ilçe olarak seçtiğimiz yerler, belediyeyi sınırda aldığımız ilçeler, örneğin Avanos. Nevşehir'in Avanos'u bizim stratejik ilçemiz oldu mesela. Mersin'in Tarsus ilçesi stratejik ilçe konumunda. Yani sınırda kazandığımız ve bir dahaki seçimde kaybetme riskimizin olabileceği ilçeleri aldık" dedi.

İkinci etapta da çok sınırda kaybedilen, kazanma ihtimalinin yüksek olduğu ilçelerin olduğunu belirten Atıcı "Örneğin Üsküdar gibi ilçeler belirledik. Üçüncü sırada da büyükşehre oy taşıma potansiyeli yüksek olan ilçeler olarak belirledik ve bu ilçelere de sokak örgütlenmesini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.Parti içi eğitim birimi üyelerinin Türkiye'nin her tarafına dağılmaya başladığına dikkat çeken Atıcı şunları kaydetti.

'Bu bir seçimlik değil'

"Bu stratejik ilçeleri ziyaret ediyoruz ve oralarda bu işi yapmaya başlıyoruz. Sokak örgütlenmesi çalışmasına başlamamızın sebebi, sokakları örgütleyelim, sokaklara hizmet götürelim, bir yandan da sokaklarımızı bilelim, kim var bu sokakta yaşayan, gerçek seçmen mi, değil mi, öldü mü, yaşıyor mu, CHP'li olduğu halde 18 yaşını tamamlamış olduğu hald e yazılmış mı, yazılmamış mı? Yani milli iradenin sandığa gerçek anlamda yansıması, sandığa yansıyan milli iradenin de seçim sonuçlarına yansıması. Sokakları örgütlediğiniz zaman bu bir seçimlik değildir."

Atıcı "Sandık sayısı en fazla 200 bin civarında olacak yani 160 bin civarında sandık bekleniyor. En fazla 200 bin olsun. Bu durumda 200 bin öbeğe 200 bin kişiyi mutlaka görevlendirmiş olacağız" dedi.