Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda rekor üstüne rekor kıran gram altın bugün 469 TL seviyesinde seyrediyor. Birikimlerini altın olarak büyütmek isteyen yatırımcıların yanı sıra takı olarak altın almak isteyenler de ”altın fiyatları ne kadar” sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki çeyrek altın ve yarım altın fiyatları ne kadar?

ALTIN FİYATLARI 1 EYLÜL

Gram altın: 469 lira

Çeyrek altın: 770 lira

Yarım altın: 1.544 lira

Cumhuriyet altını: 3.069 lira

“YIL SONUNDA ALTIN GRAMININ 500 LİRAYI BULACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”

Kuyumcular, gram altının yıl sonunda 500 lirayı bulacağını söylerken, pandemi sürecinde insanlar altına güvenmeye devam edeceklerini belirttiler. Gurbetçi bir çift ise, Kapalıçarşı'ya hem gezmek hem de yatırım amaçlı altın almaya geldiklerini söylediler.

Kuyumcu Yiğit Merim altının hızlı yükselişine ilişkin yaptığı açıklamada, pandemiden dolayı yatırımcının para yerine daha çok madene güvendiğini söyleyerek, “Herkes altını güvenli bir liman olarak görüyor. Altın yükselişine devam edecek gibi duruyor. Yıl sonunda altın gramının 500 lirayı bulacağını öngörüyoruz. Rekor fiyat olmasına rağmen altına talep var. Yastık altı olarak tabir ettiğimiz altını hala insanlar yatırım olarak alıyorlar.

Şu anda çeyrek altın 765 liradan, yarım altın bin 500 liradan ve tam altın 3 bin lira civarında işlem görüyor. 24 ayar gram altının fiyatı ise 465 lirayı buldu. Yıl sonunda öngörülen rakamlar, yılın sekizinci ayında karşımıza çıktı. Pandemi devam ettiği sürece insanlar altına daha çok güvenecekler. Bu da altın fiyatlarını yukarı yönlü hareketine neden oluyor. Şu an altının fiyatı rekor seviyelerde olmasına rağmen altın satıyoruz. Tamamen yatırım amaçlı altın alıyorlar” ifadelerini kullandı. (İHA)