Kamudanhaber - Özel Haber


Ak Parti'de bugüne kadar teşkilat yönetimlerindeki değişim oranı yüzde 65’e ulaşırken aynı stratejinin genel merkez yönetiminde ve kabinede de uygulanacağı belirtiliyor.


Koronavirüs sebebiyle büyük kongre sürecinin kesintiye uğradığı AK Parti’de Şubat sonuna kadar bütün il kongrelerinin tamamlanması, 7’nci olağan büyük kongrenin ise Ramazan öncesinde, Nisan başında yapılması hedefleniyor. 


AK Parti kulisleri de bu takvime bağlı olarak yeniden hareketlendi. 


Kulislerde, AK Parti genel merkez yönetiminin en az yarısının değişeceği, kabine değişikliğinin ise büyük kongre süreci ile eş zamanlı yapılabileceği konuşuluyor.

Bugüne kadar teşkilat yönetimlerindeki değişim oranı yüzde 65’e ulaşırken aynı stratejinin genel merkez yönetiminde de uygulanacağı belirtiliyor. 

AK Parti’yi 2023 seçimlerine taşıyacak kadronun büyük kongre ile belirleneceğine dikkat çeken parti kaynakları, partinin en yetkili organı olan MKYK’nın en az yarısının değişmesinin beklendiğini dile getiriyor. 

Kulislerde, uzun zamandır ‘gündemden kalkan’ kabine değişikliğinin ise, büyük kongre öncesinde Mart ayı gibi yapılabileceği konuşuluyor .

KABİNE’DE BÜYÜK REVİZYON 

Ak Parti hükümetini 2023 seçimlerine taşıyacak kabinenin Mart ayı başında yada Büyük Kongre süreciyle beraber Nisan ayında yapılması planlanıyor.

Ak Partili milletvekillerinin mevcut kabinede yer alan birçok Bakan’ı zaman zaman Cumhurbaşkanı’na şikayet ettiği biliniyor.

Ak Partili vekiller Bakan’ların yanında Bakan yardımcısı ve bürokratlara ulaşma konusunda sorun yaşadığını dile getirirken ; vekil olarak bizim ulaşamadığımız Bakan , Bakan yardımcısı ve bürokratlara vatandaşlar nasıl ulaşacak diye sitem ediyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte teknokrat Bakan döneminin başladığı Ak Parti’de bir diğer tartışma konusuda ; teknokrat olarak ataması yapılan Bakan’larda Ak Partiye ve seçmene yönelik bir aidiyet duygusu yaşamadığı söylemi olarak öne çıkıyor.

Ak Parti’de kabine revizyonunda yeri çok sağlam görülen isimlerin bile yerinin sağlam olmadığı kulislere yansıyan bilgilerden anlaşılıyor.

Adalet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı , Aile ve Çalışma Bakanlığı, Tarım Bakanlığı gibi Bakanlıklar başta olmak üzere çok ciddi bir revizyon beklentisi oluşmuş durumda.

Kabine revizyonu ile birlikte Aile ve Çalışma Bakanlığı , Kültür ve Turizm Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanlığının bölünmesi ve Bakanlık sayısının artırılması bekleniyor .

Sonuç olarak ; Ak Parti  2023 seçimlerine büyük bir değişim ve dönüşümle girecek.


İl ve ilçe teşkilatlarının neredeyse yüzde 70’ini değiştiren partinin , genel merkez yöneticileri ve MKYK’nın da en az yarısını değiştireceği , Büyük kongre ve kabine revizyonu ile bu süreci tamamlayacağı düşünülüyor .

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.