Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünün ilk yarısında yüzde 1,78 değer kazanarak 7.557,32 puana yükseldi. Endeks, günün ilerleyen saatlerinde dalgalı bir seyir izlemiştir. Bu artış, bankacılık ve holding sektörlerinin değer kazanmasının etkisiyle gerçekleşmiştir. Borsa İstanbul'da işlem hacmi 53,4 milyar lira olarak kaydedildi.

Turizm sektörü günün kazananı olarak öne çıkmış, yüzde 4,92'lik artışla dikkat çekmiştir. En fazla düşüş yaşayan sektör ise yüzde 0,26'lık kayıpla gıda ve içecek sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında şirket karlılıklarının beklentilerin altında kalması ve Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin olumsuz bir etki yarattığını belirtmiştir. Ayrıca, yatırımcıların Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarını beklediği ifade edildi.

İsrail-Filistin çatışmasının da varlık fiyatları üzerinde risk oluşturduğu, özellikle İsrail'in Gazze'ye kara harekatı düzenleyebileceği ve çatışmaların daha geniş bir coğrafyaya yayılabileceği endişesinin devam ettiği anlaşılıyor.

Bugün, ECB'nin faiz oranlarını sabit tutacağı öngörülmekte, TCMB'nin ise politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35,00'e çekebileceği tahmin edilmektedir.

Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı! Bİreysel Değerlendirme Süreci Başladı Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı! Bİreysel Değerlendirme Süreci Başladı

Ayrıca, ABD'de büyüme ve dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceği ve İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin gelişmelerin izleneceği belirtildi.

Teknik olarak, BIST 100 endeksinde 7.580 ve 7.680 seviyelerinin direnç, 7.420 ve 7.250 puanın destek konumunda olduğu ifade edildi.