Borsa İstanbul, bugün güne pozitif bir başlangıç yaparak BIST 100 endeksini yüzde 0,63 artışla 8.142,06 puandan açtı. Bankacılık ve holding endekslerinde de yükseliş gözlemlendi. Metal ana sanayi sektörü yüzde 0,92 artışla en çok kazanan sektör olurken, menkul kıymet yatırım ortaklığı yüzde 0,32 değer kaybetti.

Dünkü alış ağırlıklı seyrin ardından BIST 100 endeksi yüzde 1,77 değer kazanarak günü 8.090,90 puandan tamamlamıştı.

EYT'yi kıl payı kaçıranlara müjde: 1 milyon kişi daha EYT'den emekli olabilir EYT'yi kıl payı kaçıranlara müjde: 1 milyon kişi daha EYT'den emekli olabilir

Yatırım uzmanları, küresel pay piyasalarında, önemli ekonomilerin "yumuşak iniş" senaryosunun risk iştahını desteklediğini belirtiyor. Bugün, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararları öne çıkıyor. Analistler, TCMB'nin faiz kararı ve politika metninden alınacak sinyallerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini vurguluyor. TCMB'nin faiz artırımına devam edip etmeyeceği ve politika metnindeki ton değişiklikleri yakından takip edilecek.

Analistler ayrıca, yurt içinde TCMB faiz kararı yanında para ve banka istatistikleri, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı, ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamaları ve ABD'de büyüme verileri gibi önemli ekonomik göstergelerin piyasalar üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.200 ve 8.300 seviyelerinin direnç, 8.100 ve 8.060 puanın destek olarak izlenebileceği ifade ediliyor.