Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçaslan’ın twitır hesabından yaptığı paylaşımda: “Bu skandal için durdurma kararı alıp inceleme başlatmış rektörlük. Umarım inceleme, Orhan Gümüşgül'ün meslekten ihracı sonucunu verir. Memleketin yetişmiş insan kaynağını ezip eşine peşkeş çekmenin en küçük cezası bu olmalı zira.” ifadeleriyle skandalı duyurdu.

Paylaşımın devamında: “Osman Gümüşgül, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Spor Bilimleri Fak/Rekreasyon bölümü başkanı. Eşi, Ceren Gümüşgül, Rekreasyon bölümü için açılan araştırma görevlisi kadrosu ön değerlendirmesinde SONUNCU, mülakatı geçen TEK ASİL oldu.81 puan alan Canan'a çok çok yazık olmuş.” ifadesi yer alıyor.

Buradan anladığımız; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Spor Bilimleri Fak/Rekreasyon bölümü başkanı Osman Gümüşlügül’ün eşi Ceren Gümüşlügül’ü kendi bölümüne torpille araştırma görevlisi olarak aldırdığı iddiası söz konusu.

Güzel memleketimde her gün bu şekilde bir eş, dost, hısım, akraba, hemşeri, partili, sendikalı kayırma haberi… Yine kınamalar olur. Yorumlar yapılır. Hatta bu durumu en çok torpil ve adam kayırma işi yapan sendikalar kınarlar…

Sonrası mı; hepinizin bildiği gibi. O yüzden canını sıkma. Oku geç…