Ralph isimli bir tavşanın gündelik hayatının anlatıldığı kısa filmde tavşanın sağ gözü görmüyor ve sağ kulağı duymuyor, kürkünün tıraş edildiğini ve beline kimyasal döküldüğünü söylüyor. Bunu insanlar için yapıyorsak sorun yok değil mi onlar hayvanlardan çok daha üstün aya bile gittiler diyerek aslında insanlara sitemde bulunuyor. Film, güzellik için hayvanların acı çekmemesi ve ölmemeleri için önemli bir söz söyleyerek de sona eriyor.

Kozmetik sektöründeki birçok marka ürünlerinin insan vücuduna olan zararını tespit etmek için, bu kimyasalları hayvanların vücutlarına uyguluyorlar. Hayvanlar bu yüzden öldürücü olabilecek birçok zararlı kimyasala maruz kalıyor, acı çekip ölüyorlar.

Save Ralph Kısa Filmi Seslendirme Kadrosu 

Tavşan Ralph karakterini, yönetmen ve oyuncu Taika Waititi seslendiriyor. Seslendirme kadrosunda Zac Efron, Ricky Gervais, Olivia Munn, Tricia Helfer, Pom Klementieff ve Rodrigo Santoro yer alıyor. Film, Humane Society International'ın başlattığı kampanya ile başladı.

Heyvan deneyi yapmayan markaları nasıl anlayabiliriz?

İlk olarak alacağımız ürünün ambalajlarını kontrol etmeliyiz. Eğer ürünün ambalajında "Not Tested On Animals"  şeklinde bir yazı ve tavşan şeklinde bir logo varsa, hayvanlar üzerinde denenmediğinden emin olabiliriz.

Diğer bir yol ise bir markanın deneysiz olduğunu anlamak için ürünün "cruelty free" sertifikasına sahip olduğuna bakmak.

Bütün kozmetik markaları hayvanlar üzerinde deney yapmayı tercih etmiyor. Bu yolu izlemeyi seçenlere hayvan deneysiz, vegan ya da vejetaryen sertifikaları veriliyor.