Bill Gates, boşanma kararını sosyal medya hesabından, "İlişkimiz üzerinde epey düşündükten sonra evliliğimizi bitirme kararı aldık." açıklamasıyla duyurdu.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

"Son 27 yılda, üç harika çocuk yetiştirdik ve tüm insanların sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmesini sağlamak için tüm dünyada çalışan bir vakıf kurduk. Bu misyona olan inancımızı paylaşmaya devam ediyoruz ve vakıfta birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz, ancak hayatımızın bu sonraki aşamasında bir çift olarak birlikte büyüyebileceğimize artık inanmıyoruz." dedi.

56 yaşındaki eski Microsoft yöneticisi Melinda Gates ise Bill & Melinda Gates Vakfı’ndaki çalışmalarıyla dünya çapında üne kavuşmuştu. Vakıf 50 milyar dolardan fazla bağış yapmıştı. Vakfın sözcüsüne göre; çift, eş başkanlar olarak görev yapmaya devam edecek. Gates çiftinin boşanması dünyanın en zenginleri arasında son yıllardaki ikinci şok boşanma olarak dikkat çekti. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve MacKenzie Scott 2019’da ayrılıklarını duyurmuştu. Boşanma sonucu çiftin Amazon’daki hisseleri bölünmüş ve Scott dünyanın en zenginleri listesine girmeyi başarmıştı.