Önce hücreleri ele geçiriyor, ardından diğer hücrelere geçmek için kollar uzatarak istila ediyor. Bilim insanları, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yakın çekim görüntülerini paylaştı. Virüsün deniz canlılarının dokunaçlarına benzeyen kollara sahip olduğu ortaya çıktı.

California San Francisco Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, koronavirüsün yakın çekim yeni görüntülerini yayınladı. Enfekte olmuş hücrelerden çıkan ve spagettiyi andıran bu kollar, çok güçlü elektron mikroskopları sayesinde elde edildi. Araştırmanın başındaki Profesör Nevan Krogan, virüsün ince uzun kollarıyla hücreden hücreye geçtiğini açıkladı.

Hastalığa yol açan virüslerde bu tarz dokunaçlar daha önce de görülmüştü. Ancak araştırmacılar, ilk defa yeni tip koronavirüste bu kadar çok kol uzamasına şahit olduklarını açıkladı. Virüsün son görüntüleri, aynı zamanda alternatif tedavi yöntemlerini de gündeme getirdi. Araştırmacılar virüsün hücreye ne yaptığını gösteren buluşun ardından, bazı kanser ilaçlarının da kullanılabileceği olasılığını tartışmaya başladı.