Bilfen İzmir Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Alp ÖZPAMİR, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Teknolojik Tasarım alanında Türkiye Birincisi oldu. "NİTAMS-Akıllı Musluk" projesiyle yarışmada büyük bir başarıya imza attı. 

Bilfen İzmir Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Damla Pelit ise “Doğal Korunma" projesiyle TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Biyoloji alanında Türkiye İkincisi oldu. Bölge sergilerine katılan 1.453 proje arasından finale kalan 204 proje arasında yerini alan öğrencilerimiz Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) gerçekleşen ödül töreninde ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL’dan aldılar.

Bilfen Ortaokulu öğrencileri, sosyal başarılarının yanı sıra bilimsel faaliyetlerle de adlarından söz ettirmeye devam ediyor. TÜBİTAK projeleriyle başarılara imza atan Bilfen Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları projelerle hem Türkiye 1.liği hem Türkiye 2.liğini elde ederek okullarına büyük gurur yaşattılar. 

Bilfen İzmir Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Alp ÖZPAMİR, öğretmeni Tuğçe ÖZKAN danışmanlığında hazırladıkları ve nesnelerin interneti konusunda ilk kez gerçekleştiği "NİTAMS" isimli projesiyle Türkiye 1.liği elde etti. ÖZPAMİR, sensörlü musluklardan farklı olarak tasarladığı akıllı musluk sistemiyle ellerin 20 saniye kuralına uygun olarak ve su tasarrufu sağlayarak yıkanmasını sağlayan bir ürün geliştirmiş ve bu proje ile okullarda korona virüs bulaşının azalmasını ve su kaynaklarımızı korumayı hedeflemiştir. 

Bilfen İzmir Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Damla PELİT, danışman Öğretmeni Selda İNCEGÜL mentörlüğünde biyoloji alanında geliştirdiği “Doğal Korunma” projesi ile Türkiye İkincisi oldu. Proje, virüslere karşı etkin korunma sağlayan bir maske geliştirmeyi amaçlıyor.

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması;

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla 15. kez düzenlendi.