TUNCELİ

Tunceli'de bir köy daha karantinaya alındı

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Altınçevre köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Hozat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23. ve 26. maddeleri gereğince Kaymakam Cuma Emeç başkanlığında toplandığı belirtildi.

Toplantıda kararların oy birliği ile alındığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İlçemize bağlı Altınçevre köyünün 1 Temmuz itibariyle 14 gün süreyle karantinaya alınmasına, karantina sürecinde giriş-çıkışların ve karantina amaçlı takip kurallarına uygun hareket etmeyen kişilerle ilgili gelen ihbar ve şikayetlerin, İlçe Jandarma Komutanlığınca kontrollü şekilde sağlanmasına, köyün ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Birimleri tarafından karşılanmasına karar verilmiştir."

Kentte Altınçevre köyünün yanı sıra dün il merkezine bağlı Burmageçit köyü de şehir dışından gelen 3 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 14 gün süreyle karantinaya alınmıştı.

Giriş çıkışları 5 ayrı noktadan jandarma ekiplerince kapatılan Burmageçit köyünde, vatandaşların temel ihtiyaçları ekiplerce karşılanıyor, giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

GİRESUN

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Karaağaç köyünde karantina başlatıldı

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Karaağaç köyünde Korona virüs tedbirleri kapsamında 2 mahalle karantinaya alınırken, merkezde bulunan 6 hanenin ise izolasyona tabii tutulmasına karar verildi.

Bulancak İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yaptığı toplantıda, son günlerde koronavirüs vakalarının artması üzerine Bulancak'a bağlı Karaağaç Köyünde bulunan Merkez ve Güzere mahallelerinde karantina uygulanmasına karar verdi. Mahallelere giriş ve çıkışlar ikinci bir karara kadar yasaklandı.

Hıfzıssıhha Kurulu aynı toplantıda, Bulancak merkeze bağlı Sanayi mahallesinde 2, Pazarsuyu Köyünde 3 ve İhsaniye mahallesinde 1 hanede izolasyon tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. Belirtilen hanelerde apartman giriş çıkışlarının apartman yöneticileri,mahalle muhtarları ve kolluk birimler tarafından yapılacağı belirtildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de Yolindi köyü karantinaya alındı

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Yolindi köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Biga Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Kararın Kovid-19 ile mücadele kapsamında verildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçemiz Yolindi köyünde saptanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının yayılımını engellemek, toplum sağlığını korumak amacıyla 14 gün süreyle karantina kararı verilmiştir. Bu kapsamda köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı değerlendirilen düğün salonu, lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, toplu olarak her türlü kültürel ve sosyal etkinlik faaliyetlerinin yapıldığı tesislerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulmasına, düğün, nişan gibi merasimlerin geçici bir süreliğine ertelenmesine, ibadethanelerde bulaşma riski artışı öngörüldüğü için toplu olarak ibadet edilmesinin geçici olarak ertelenmesine, cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşların bilgilendirilmesine karar verilmiştir."

KAYSERİ

Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 blok ve 2 dairede karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Talas ve Melikgazi ilçelerindeki bazı evlerde ikamet edenlerin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine Talas'ta 49 daireli 2 blok, Melikgazi'de 2 daire karantinaya alındı.

Talas'taki pozitif vakaların çocuklardan kaynaklandığı öğrenildi.

KONYA

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kızılcalar Mahallesi'nde yapılan testlerde, aynı aileden 4 kişinin koronavirüs testlerinin sonucu pozitif çıktı.

Bunun üzerine Seydişehir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile mahalledeki bir apartmanda karantina uygulaması başlatıldı.

Salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak için alınan karantina kararının 7 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Filyasyon çalışmalarının başlatıldığı apartman, Belediye ekiplerince dezenfekte edildi.

Kararın ardından apartman giriş ve çıkışlara kapatıldı. Apartmanın ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek gurubunun karşılayacağı bildirildi.