AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da 8 bina karantinaya alındı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 8 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun, Kovid-19 salgınını önlemek ve vatandaşları salgından korumak için kentteki 8 binada karantina uygulanmasına karar verdiği belirtildi.

İlgili adreslerin paylaşıldığı açıklamada, karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında ise adli ve idari cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de bir köy karantinaya alındı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bir köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kovid-19 pozitif vakalara rastlanan Yiğitler köyünün karantinaya alınmasına karar verdi.

Kararın uygulanmaya başlandığı köyün girişlerinde jandarma tarafından önlem alındığı görüldü.

Köy muhtarı Çetin Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 aileye mensup 11 kişinin testlerinin pozitif çıktığını bildirdi.

Süreci evlerinde geçiren bu kişilerin hayati tehlikesinin olmadığını belirten Gürel, "Köydeki tüm vatandaşlarımıza test yapılıyor. Köyün içinden sadece transit geçiş yapılabiliyor. İnşallah bu durumu atlatacağız." ifadelerini kullandı.

TUNCELİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir köy karantinaya alındı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Ovacık Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçede Kovid-19 salgınının yayılmasının engellenmesi için çalışma ve denetimler devam ediyor.

Bu kapsamda, birden fazla Kovid-19 tanılı hastanın ve temaslının bulunduğu Güneykonak köyü, salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla karantinaya alındı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köye giriş ve çıkışlar, 14 gün süreyle yasaklandı.

BURDUR

Burdur'un Gölhisar ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan alınan bilgiye göre, Çamköy köyünde Kovid-19 vakaları ve temaslı kişilerin sayısında artış tespit edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verdi.

Jandarma ekiplerince köye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da iki günde 254 ev karantinaya alındı

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında son iki günde 254 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda son iki günde farklı mahallelerdeki 254 ev karantinaya alındı.