Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yenimahalle'yi, emekçi kardeşlerimi selamlıyorum. Bugün Bilkent Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptım; 3 bin 700 yataklı bir hastane. Göreve gelirken "Türkiye'yi yükselteceğiz" dedik. 24 Haziran'daki desteğinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Yenimahallle'de samimiyetle çalışacak bir arkadaşımızı aday gösterdik. Veysel Tiryaki kardeşimizde tecrübeyse tecrübe, gençlikse gençlik var. Tüm Ankaralıların gururla misafirlerini götürdüğü tarih ve turizm merkezlerinde Veysel Beyin imzası var. Mehmet Özhaseki kardeşim belediyecilikte sembol bir isimdir. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak böyle kıymetli, çalışkan isimlerle karşınıza çıktık. 

Biz başarıyı ödüllendirirken muhalefet neyi tercih etti? Tencere yuvarlanır, kapağını bulurmuş. Bay Kemal de büyükşehirde tam kendisi gibi birini buldu. 9 yılda 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı, Ankara Büyükşehire kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı. Seçim öncesi CHP kapısından ayrılmayan, sonra istifa edip alengirli işlere bulaşan zatı 'işte adayımız' diye yine Ankara'ya dayattılar. Sadece bununla da kalmadılar, bölücü örgütün siyasi uzantılarını da kollarının altına aldılar. Marjinalleri, sapkınları, ezan-bayrak karşıtlarını da ittifaka dahil ettiler.

Nabza göre şerbet veren, Doğu'da bölücü, Batı'da Atatürkçü, Ankara'da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular. Bay Kemal Ankara'da sürekli bozkurt işaretiyle dolaşıyor, nereden çıktı bu? Yanındaki hanımefendi de kendisi de HDP'nin niçin kendilerine destek verdiğini söylemiyor. Milletin huzuruna çıkıp mertçe bölücü terör örgütün uzantıları ile hangi şartlarda ittifak kurduklarını söylemiyorlar. Ezan, bayrak, devlet düşmanlarını savundukları kadar Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ne yazık ki savunmuyorlar.