Kamudanhaber- Özel haber

Kaymakamdan mı? Validen mi? Malum Sendikadan Başarı Belgesi Tüyosu…

Bugün, üye sayısı bakımından en büyük sendikalarımızdan birinin İstanbul’daki bir şube yönetiminden şube yönetim kurulu ve ilçe yönetim kurulu üyelerine gönderildiği öne sürülen bir mesajı sitemize iletildi.

Mesajın içeriğinde, söz konusu sendika şubesi başkanının yönetim kademelerine yönelik olarak;

Girişimlerimiz sonucu: Bugün vali beyin başkanlığında, eğitimden sorumlu Vali yardımcısının ile yapılan toplantıda, filyasyon problemi ile ilgili şu kararlar alındı:

  • Gönüllü olmadıkça okul müdürlerine ve tek çalışan müdür yardımcılarına görev verilmeyecek.
  • Filyasyon görevlendirmeleri dört hafta sonra sona erdirilecek,
  • Öncelikle gönüllülük aranacak, katılım için teşvik edilecek,
  • İki hafta görev yapanlara kaymakamlıklar, bir ay görev yapanlara valiliklerce BAŞARI BELGESİ verilecek.
  • Koordinasyon artırılacak, Çarşamba günü sağlık bakanının katılacağı filyasyon toplantısı için vali yardımcısına bilgi notu verilecek.
  • Yaşanan problemler ilk elden vali yardımcısına iletilecek.

Öncelikle, İstanbul eğitimden sorumlu vali yardımcısı ve il milli eğitim müdürünün katılımı ile gerçekleşen toplantıda alınan kararlar hakkında sadece “bir” sendikamıza mı bilgi verildi? Diğer sendikalarımıza bilgi verilmedi mi? Verilmediyse neden verilmedi?

İkinci olarak; bu bilgiyi alan sendika, yönetim kurulları vasıtasıyla kendi üyelerine: “Nasılsa zaten bir ay sonra bu iş bitecek. Sıkın dişinizi görev alın. BAŞARI BELGESİ GARANTİ.” mesajı vererek içeriden bilgi mi sızdırıyor?

Üçüncüsü; “Girişimlerimiz Sonucu” ifadesinden, devletimizin bu zor döneminde bir sendikamızın filyasyonda görev alarak ülkesine hizmet eden fedakâr insanların emeğini pazarlık konusu yaptığını mı anlamalıyız? Ülkemize olan sevgi ve sadakat, bir BAŞARI BELGESİNE Mİ ENDEKSLENDİ?

Bu olaylar, toplumsal hafızamızda bir tahakküm, vesayet çağrıştırması yapıyor mu?

Eğitimbirsen yöneticisi tarafından , Eğitimbirsen whatsap grubuna üye öğretmen ve yöneticilere gönderilen mesaj

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.