Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank reel sektörün yatırım talebinin, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 21 arttığını belirterek, 159 milyar liralık yatırım için de  8 bin 396 teşvik belgesi düzenlendiğini açıkladı.

Bakan Varank, "Ulusal Yapay Zeka Stratejimizi yakında açıklayacağız, Doğrudan Yabancı Yatırım Stratejimiz tamamlanmak üzere.

Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile 2021'de  açacağımız yeni çağrıyla en az 100 üst düzey araştırmacıyı Türkiye’ye  getireceğiz.

2021 yılında imalat ve ihracat merkezi konumundaki  şehirlerimize yönelik Üreten Şehirler Programını başlatmayı hedefliyoruz.

(Borç yapılandırması ve istihdam teşvikine ilişkin kanun) Bu  kapsamda toplam 34 milyon liralık KOSGEB alacağını yeniden yapılandırıyoruz.

Yasal metroloji kapsamında 1 milyon 200 bin ölçü aletinin,  ürün güvenliği kapsamında 20 bin ürünün piyasa gözetimi ve denetimini  yaptık.

Bugün itibarıyla sanayi bölgelerinde 3 bin 978 tesisin  inşaatı devam ediyor. 2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesini  tamamlayacağız.

Ekonomiden sorumlu tüm  bakanlıklar, güçlü bir koordinasyon ve ekip ruhuyla çalışıyor.

TÜBİTAK KOVİD-19 Platformundaki bilim insanları, Ribavirin  molekülünün hastalığın tedavisinde etkin olduğunu hayvan deneyleriyle  ispatladı.

Bilim insanlarımız Griffithsin molekülünün enfeksiyonu  önleyici ve hastalarda saçılımı azaltıcı etkisini klinik öncesi deneylerde  kanıtladı.

HGK-83 (Hassas Güdüm Kiti) operasyonel kullanıma hazır.  Bozdoğan ve Gökdoğan hava-hava füzelerinin uçak üzeri sertifikasyon testlerine  başladık.

Savunma sanayindekine benzer bir ekosistemi uzay sanayinde de  oluşturarak, yüzlerce firmamızın bu alanda üretici olmasını sağlayacağız.

Ülkemizi, biyoteknoloji, kuantum hesaplama, hızlandırıcılar,  yeni nesil nükleer reaktörler gibi teknolojilerde öncülerden yapmak  istiyoruz." ifadelerini kullandı.