Bakan Selçuk, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ile memleketi Gölbaşı ilçesine bağlı Emirler Mahallesi'ne geldi.

İki gün önceki yağıştan etkilenen evlerde incelemelerde bulunan Bakan Selçuk, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziya Selçuk, burada yaptığı açıklamada, memleketi Emirler Mahallesi'ne ve civar mahallelere ziyaretini vatandaşlara hem "geçmiş olsun" dileklerini iletmek hem de hasarın ne olduğunu konuşmak üzere gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yetkililerin bölgede gerekli çalışmaları yaptığını anlatan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu köyden olmam dolayısıyla burada bulunuyorum, ilgili bakanlıklardan, belediyelerden arkadaşlarımız, kaymakamlık her türlü hasar tespitini yapıp dünden itibaren gerekli çalışmalara başladı. Biz hem bir 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunalım hem de köylülerle beraber buradaki hasarları konuşalım istedik. Bu çerçevede yazılı olarak tespit tutanakları tutuldu. Bundan sonra işlem süreçleri başlayacak. Özellikle dere yataklarının ıslahı konusunda gereken tedbirleri yenileyerek bundan sonra böyle bir durumun olmaması için daha dikkatli olunması söz konusu. İnşallah gereken her şey yapılacak."

Selçuk, "Köyde çok küçük çaplı da olsa hasarların bulunduğunu, bazı duvarların yıkıldığını, bazı ağıllarda tahribat bulunduğunu" belirterek, "Bütün bunların hepsi çok net olarak tespit edilip gereken her türlü önlemler alınacak. Burada yetkili arkadaşlarımızla beraber gereken çalışmalar yapıldı. Emirler Mahallesi'nin ardından diğer köylere de bakarak oradaki hasarın tespit edilmesi ve işlemlerin yapılması noktasında süreci başlatmış bulunuyoruz." diye konuştu.