Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK ; Ziya öğretmen ile Eğitim buluşmaları etkinliği , kapsamında videokonferans yöntemiyle öğretmenler ile buluşuyor. Bu buluşmalarda  Bakan Ziya SELÇUK korona döneminde öğretmenlerin fedakarca çalıştıgını ve büyük işler yaptığını fakat kamuoyunda bu algıyı güçlendirilmesi gerektiği aksi takdirde daha sonra öğremtenler boş boş otup maaş aldılar diyenlerin olacağını ve bunların engellenemeyeceğini dille getirerek  öğretmenlere fedakarca çalışmlalarından dolayı teşekkür etiti.

İşte Bakan Ziya SELÇUK'un o açıklamaları

Fakat genel olarak baktığımızda öğretmenler ne yapıyorlar?  Polisler çalışıyorlar , doktorlar çalışıyorlar,öğretmenler ne yapıyor? 

Öğretmenlerin ne yaptığı konusunda kamuoyunda algıyı çok güçlendirmemiz lazım ve sizin neler yaptığınızı sosyal medyada bombardıman halinde sunmamız lazım ama bunun içinde örgütlü davranmamız lazım organize olmamız lazım yani zümrelerle ilçe müdürlükleri ile okul müdürlükleri ile sivil toplum kuruluşları ile efendim bazı vakıf dernek  vesaire gibi kuruluşlarla başka Bakanlıkların kuruluşlarıyla irtibat haline geçip öğretmenler neler yapıyoru sosyal medyada özellikle bir bombardıman halinde sunmamız lazım .

Eğer bunu ispat etmezsek korana döneminden sonra şöyle bir şey çıkacak öğretmenler boş boş durdular hiçbir şey yapmadılar ,boşu boşuna ,maaş alıyorlar diyecekler . Ve biz bunu engelleyemeyeceğiz  ama biz biliyoruz siz biliyorsunuz ki öğretmenler çalışıyorlar. 

Eba'daki istatistiklere bakıyorum efendim kaç öğretmenimizin günlük olarak girdiğini ne kadar süre çalıştığını kaç tane canlı sınıf yapıldığını bunların hepsinin sayısına her gün bakıyorum .

Ama bunları ne yapmamız lazım somut olarak kamuoyu ile paylaşmamız lazım.

 Sizin yaptığınız işleri kamuoyunda bilinir hale getirmeniz lazım.

Velilere karşı sivil toplum kuruluşlarına karşı resmi kuruluşlarına karşı medyaya karşı sosyal medyada buralarda bilinirlik anlamında öğretmenlerin ne yaptığını her gün her saat bir şekilde vurgulamamız lazım .

Bunu nasıl organize  ederiz nasıl sistemli hale getiririz?

 Ne yapmamız lazım ki toplumda korona döneminde öğretmenlerin büyük başarısı diye bir hikaye yazabilerim.

Bu hikaye yazabilmek için bunun kamu iletişim planı ne olmalı bunu nasıl paylaşmalıyız  nasıl organize olmalıyız.