Okulların yüz yüze açılmasıyla birlikte öğrenci ve veliler yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Son dönemdeki artan vakalar bu soruların en büyük nedenlerinden.

Aşının bulunmasıyla birlikte okular yüz yüze eğitime geçiş yaptı. Aşı her ne kadar olumlu etki yarattıysa da salgını tamamen bitirmedi. Bu yüzden okulların kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Bu konuyla ilgili hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da hem de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi.

Erdoğan yaptığı açıklamada eğitimde normalleşme adımları atıldığını ve sorunların üstesinden gelinebilecek güçte olunduğunu ifade etti. Erdoğan,’ Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Ar-Ge merkezinde öğretmenlerimize ve personele yönelik olarak geliştirilen Kovid-19 hızlı antijen test kiti üretim aşamasına geldi. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde 750 engelli öğretmenimizin atamasının yapılacağını da bu vesileyle duyurmak istiyorum.’ diye konuştu.

Bakan Özer ‘Okullar Kapanacak Mı?’ Sorusuna Cevap Verdi

Bakan Özer ‘Okullar Kapanacak Mı?’ sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

‘Kesinlikle hayır. Bizim geliştirdiğimiz sistemde yüz yüze eğitimde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD'de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti.’

Bakan Mahmut Özer okulların kapatılmayacağının altını bir kez daha çizmiş oldu.

Bakan Fahrettin Koca da Yüz Yüze Eğitimle ilgili Açıklamalarda Bulundu

Okulların yüz yüze devam edeceğini belirten Koca sözlerine şöyle devam etti :

‘Her kademede okulların açık kalması için her türlü tedbiri alacağımızı ve okulların mutlak yüz yüze eğitime açık kalacağını tekrar ifade etmek isterim. Aktif vakaların yaş ortalamasının düşmesi hastanede tedavi gören sayısını da azaltmakta ve ümit ederim ki kayıplarımızı da azaltacaktır. Hedefimiz hiçbir hasta kalmayıncaya kadar tedbirlere uymak, aşı ile bağışıklık sağlanıncaya kadar aşı programımızı kararlılıkla sürdürmektir.’

Ayşe Kara