Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ'den ev alanlara indirim sağlanacağını duyurdu. TOKİ'ye borcunu kapatana yüzde 22 indirim yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, Kanal İstanbul'a dair önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'un bulunduğu aksa sadece 500 bin kişinin yaşayabileceği imara izin verileceğini belirten Kurum, bu alanda örnek şehircilik anlayışının hakim olacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı'nın taşınmasının ardından bölgenin millet bahçesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, ilk etabının da 2020 yılına kadar teslim edileceğini kaydetti.

İşte Bakan Kurum'un açıklamaları:

"Dün Yeni Zelanda'da terör saldırısı nedeniyle 49 insanımız hayatını kaybetti. Katleden cani terör örgütlerini buradan şiddetle kınıyorum.

DEPREME KARŞI DÖNÜŞÜM

Deprem bizim gerçeğimiz... 82 bin canımız gitmiş. En son 17 ağustos'ta 17 bin 500 canımız gitti. Öyle bir şey ki bu depremlerde sadece can ve mal kaybı yaşanmıyor, siz devlet olarak, yönetim olarak gerekli altyapıyı yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bir işi birden fazla kez yapmak zorunda kalıyorsunuz. Neticede gelişmekte olan bir ülkesini, deprem tehlikesini göz ardı etmeden bizim dönüşümü

Tam anlamıyla hazır mıyız? Değiliz. Ancak şu var 2012'de Cumhurbaşkanımızın başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği var. Bugüne kadar 590 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik.

TOKİ'YE BORCUNU KAPATANA YÜZDE 22 İNDİRİM

Bir başka müjde; bugüne kadar TOKİ'den ev almış vatandaşlarımız var. 210 bin vatandaşımızı ilgilendiren süreçte, biz inşallah 21 Mart tarihi itibariyle vatandaşlarımızın borçlarını 19 Nisan'a kadar kapatmaları halinde yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz. Eğer borçlarını kapatırlarsa yüzde 22 indirim alabilecek. İlk defa vatandaşlarımıza duyurmuş olalım.

KANAL İSTANBUL KENARINA 500 BİN KİŞİ GELECEK

Kuzey'de havalimanımız yapılıyor ve açıldı. Havalimanına bağlantı yapılacak. Küçükçekmece Gölü'yle başlayıp yeni havalimanına yapılacak olan Kanal İstanbul güzergahta proje tasarladık, planlama yaptık. Bu aksa 500 bin kişi gelecek. İstanbul'a yakışır ülkemize yakışır örnek şehircilik anlayışıyla imar yapılacak.