Kamudanhaber-Özel Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Temmuz’da atama bekleyen sağlıkçılara cevaben ;

“ 2-3 ay içerisinde atama duyurusunu yayınlayacağız. Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sayıyı artırmaya çalışıyoruz demişti.”

İşte o açıklamalar 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , 2021 yılını sağlıkçı ve Pandemi yılı ilan etmişti.

2021 yılının sağlıkçı yılı ilan edilmesine rağmen 2021 yılında tek sağlıkçı ataması yapılmadı.

700 Bin Sağlık Çalışanı Atama Bekliyor 

Sağlık Bakanlığı en son Aralık 2020 yılında sağlıkçı ataması yaptı. 39 branşta yaklaşık 700 bin sağlıkçı 10 aydır atama bekliyor.

2020 KPSS sınavına giren sağlıkçılar aylardır atama bekliyor. 2020 KPSS puanıyla sadece 12 bin atama yapıldı. 2021 yılında 2020 KPSS puanıyla atama yapılmadı ve atama bekleyen sağlıkçılar mağdur oldu…

Sonuç olarak ; Pandemi ve Sağlıkçı yılında Sağlık Bakanlığı tek sağlıkçı ataması yapmadı.

Sağlık personelleri aylardır atama bekliyor ve Bakan Fahrettin Koca’dan gelecek açıklamayı bekliyor . 

Bakan Koca’nın bu konuda resmî bir açıklama yapması ve en az 40 bin sağlıkçı ataması yaparak mağduriyeti gidermesi gerekir .

Dipnot: Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği , Maliye Bakanlığının 2021 yılı İçin vermiş olduğu sayının yetersiz olduğu ve Bakan Koca’nın bu sayıyı artırmak için konuyu Cumhurbaşkanına götürdüğü ifade ediliyor.

Maliye Bakanlığının kadro verdiği an açıklamanın yapılacağı ve en geç Ekim ayı sonuna kadar resmî açıklamanın gelmesi bekleniyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi