Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İngiliz medyasında yer alan 'Türkiye göç merkezi' iddiası hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'bu haber gerçekdışıdır' dedi. 

Çavuşoğlu, BBC Türkçe'nin servis ettiği, sonrasında özür dilediği haberle ilgili olarak "BBC bu hatasını anladı ve özür diledi. Alıntı yapan muhalefet partililerin mesajları duruyor. Böyle bir şey hiç görüşülmedi, konuşulmadı" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu Türkiye'nin muhalefetinin böyle bir yanlışa düşmemesi gerektiğini ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

İngiltere ile ilgili haberde Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları. BBC tweet attı, bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Haberde bahsedilen sözler söylenmemiş sözlerdir. BBC hatasını anladı ve özür de diledi. Bu bir erdemdir. Böyle bir köklü kuruluşa yakışmadı.

BBC hatasını anladı, tweetini sildi. Fakat o tweetleri alıntılayan parti başkanlarının tweetleri duruyor. Bunu nasıl izah edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin muhalefeti bu duruma düşmemeli. Buna çok üzüldüm.

Savunma Bakanı Wallace de açıklama yapmış, iddiaları reddetmiş. 

1404 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİK

Şu anda (Afganistan'dan) 200 civarında dönmek isteyen vatandaşımız var.

Bugüne kadar Afganistan'dan 1404 kişiyi tahliye ettik. Bunlardan 1061'i bizim vatandaşımız, diğerleri farklı ülkelerin vatandaşları.