ATATÜRKÇÜLÜK

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge , Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile röportaj gerçekleştirdi.

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Atatürkçü düşünce sistemi çerçevesinde kurulduğunu, şekillendiğini ve ona göre hareket ettiğini görmemek körlüktür. Bunun sorgulanması abestir. Bakanından komutanlarına, tüm personelinin Atatürkçülüğünü sorgulamak da kimsenin haddi değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Atatürkçülük kimsenin tekelinde, kimsenin zimmetinde değildir."

NE S-400 NE DE F-35, ABD İLE ASIL MESELE PKK/YPG'DİR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden'la Brüksel'de yapacağı görüşmenin kritik konuları üzerine sorduğumuz sorulara Bakan Akar şöyle cevap veriyor:

"Demokrasi ve insan hakları gibi temel değerleri paylaşan stratejik müttefik olan Türkiye ile ABD arasında en büyük problem ne F-35 ne S-400 ne de başka bir şey. En büyük problem PKK/YPG terör örgütü meselesidir. Ortaya attıkları problemler öyle veya böyle çözülür ama çözemeyeceğimiz bir problem var. Bizim milletimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden bir PKK var. PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG var. YPG'ye TIR'lar, uçaklar dolusu silahlar götürüyor, YPG ile işbirliği yapıyorlar. Israrla ve inatla YPG, PKK değil diyorlar. Biz de bunu kabul etmiyor, bu aklımıza hakaret, diyoruz. PKK eşittir YPG olduğu çok açık. ABD'li müttefiklerimizin anlaması gereken şey bu, bu konuda kararlıyız. Türkiye'nin kişiliği, kimliği, egemenliği, bağımsızlığı var. 40 seneden beri asil milletimizin başına bela olan terörü bitirmekte kararlıyız."

MISIR'LA İLİŞKİLER GELİŞİR

"Mısır'la ilişkilerimizin gelişeceğine inanıyorum. Karşılıklı olarak öğrenci değişimi uyguluyoruz..."

PKK VE MAKET UÇAK

Soruyoruz:

Son dönemde PKK'nın maket uçaklarla saldırdığı haberleri gündeme geliyor. Bu olayın aslı nedir?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu konuda çok kesin konuşuyor:

"Bunlarla ilgili teknik heyetler oluşturduk. Arkadaşlarımız bu maket uçakları tek tek incelediler. Teröristlerin bu saldırılarda kullandıkları maket uçakların tipleri belirlendi. Gerekli tedbirler alındı. Terör örgütü iyice sıkışmış durumda. Bunun farkında olan sözde elebaşları, 'Biz yeni silah keşfettik', 'maket uçaklar yapıyoruz' gibi yalanlarla alttakileri tutmaya, çözülmeye engel olmaya çalışıyor. Terör örgütünden kaçışlar çoğaldı. Teröristleri tutabilmek, onlara moral verebilmek için her türlü yalana başvuruyor."

KANDİL DAHİL BÜTÜN İNLERİNİ VURACAĞIZ

Sohbetin bu bölümünde sınır ötesindeki operasyonlar gündeme geliyor. Bakan Akar teröristlerin inlerini tek tek vurduklarını şöyle anlatıyor: "2015 öncesindeki söylemlerine yine başladılar. Çaresizliklerini bu şekilde ifade ediyorlar. Bu tür açıklamalarla terör örgütünü kurtarmaya çalışıyorlar. Bunlar bizim için birer kod. Durmak yok, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Sinat-Haftanin, Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk var. Onun arkasında Gara, onun arkasında Kandil, Kandil'in güneyinde ise Asos var. Buralarda ne kadar alçakların yuvası varsa buraları tahrip etmek görevimiz."