MHP'de koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir ara verilen istişare toplantıları, milletvekilleri ile devam ediyor. MHP lideri Bahçeli, saat 14:00'te partisinin milletvekilleri ile bir araya gelecek.

Toplantıda güncel gelişmeler enine boyuna değerlendirilecek.MHP'de koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir ara verilen istişare toplantıları, milletvekilleri ile devam ediyor. MHP lideri Bahçeli, saat 14:00'te partisinin milletvekilleri ile bir araya gelecek. Toplantıda güncel gelişmeler enine boyuna değerlendirilecek.

Meclis çalışmaları toplantının ana gündem maddesi. 7 Temmuz'da yapılması planlanan Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmeler yapılacak. MHP, seçimde aday çıkarmayacak ve AK Parti'nin adayı Mustafa Şentop’u destekleyecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili uyum yasalarının safahati de gözden geçirilecek. Mhp lideri, Cumhur İttifakı'na ilişkin hassasiyetlerini bir kez daha hatırlatacak.

MHP lideri Bahçeli, kurmaylarına Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu ile ilgili çalışma yapılması talimatı vermişti. İşte o çalışmada gelinen nokta bugün yapılacak toplantının bir diğer gündem maddesi.

Koronavirüs salgını gündem başlıklarından bir diğeri. Salgının Türkiye'ye sosyal, ekonomik ve siyasi açıdan etkileriyle önümüzdeki dönemde yol açması muhtemel sonuçlar üzerine görüş alışverişinde bulunulacak.

Dış politikaya ilişkin gelişmeler de masada olacak. Türkiye'nin ABD ve AB başta olmak üzere batı ile ilişkilerinde gelinen son nokta gözden geçirilecek. Libya, Suriye ve Doğu Akdeniz'de atılan kararlı adımlar değerlendirilecek.

İstişare toplantıları, milletvekilleri toplantısının ardından il başkanları toplantısı ile devam edecek.. Bahçeli, temmuzda partisinin il başkanları ile buluşacak.