AVM'lerin açılış tarihi hakkında açıklama.

10 Mart tarihinde Türkiye 'de ilk koronavirüs vakası görüldü. İl virüs vakasının ardından salgının Türkiye 'de yayılması , bazı önlemleri de beraberinde getirmek durumunda kaldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede AVM 'lerin kapatılması kararı verildi.

Bu kararların verilmesinin ardından Alış Veriş Merkezleri kapatıldı. AVM 'lerin kapatılmasının ardından tekrar ne zaman açılacağı merak konusu oldu. 

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, öncelikle bu konuda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun, sonrasında da Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararının beklendiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Açılış koşullarının bize uygun olması gerekir. Hijyen ve sosyal mesafe konularında ciddi önlemler alınmalı. Küçük mağazalarda bir müşteri çıkmadan diğeri alınmamalı. Ayrıca AVM'ler açıldıktan sonra 3 ay markalardan kira alınmamasını talep ediyoruz. Ayrıca kontrat değil ciro kirasına dönülmesi gerekir. Markaların yaşaması için bu gerekiyor."

Yüzde 80'i normale dönme hazırlığında.

MAYIS AYINDA AÇILIYOR

Edinilen bilgilere göre AVM yatırımcısı yeniden normal şartlara gitmek için çalışmaları yapmaya balşladı. Bu süreç için de Alış Veriş Merkezlerinin yüzde 80 'lik kısmının açılacağı bildirildi. 

8 - 15 Mayıs tarihleri arasında açılmayı planlayan AVM'ler arasında Gülaylar Group, Multi, Ece Group AVM'leri olduğu öğrenildi. Gülaylar Group bünyesinde City's Nişantaşı, Meydan, Kozyatağı Carrefour AVM markaları var. Multi bünyesinde Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Ankara Outlet, Forum Erzurum, Forum Trabzon, Forum Gaziantep, Forum Mersin gibi AVM'ler bulunuyor. Ece Group bünyesinde de Marmara Park, Aqua Florya, Axis İstanbul, ANKAMall, Espark, Park Afyon, TerraCity, Antalya Migros Alışveriş Merkezi gibi AVM'ler var.

Diğer AVM 'ler de , virüs yayılmasının durması ile birlikte açılacak ve hizmete başlayacak.